Telenet blogt op donderdag: "De dag van de grote aankondigingen"

Naam: Femke De Roo

Functie: Online communication marketeer

Bedrijf: Telenet

Donderdag

Laten we vandaag starten met het fileleed. Donderdag is een typische dag dat het allemaal al eens in de soep durft te draaien en je nog wel weet wanneer je thuis vertrekt, maar geen idee hebt wanneer je aankomt.

Wel, dat is voor mij niet langer het geval. Ik weet dat als ik om 8u30 thuis vertrek, ik om 8u40 op mijn werk ben – 8u45 als ik sterke tegenwind of nog te kleine oogjes heb. Niet slecht, hé?

Vandaag is het de dag van de aankondigingen.

Aankondiging nr. 1: Teletenne

Deze middag lanceren we een nieuw televisieproduct, Teletenne. Zo kunnen klanten zonder kabelaansluiting, denk maar aan buitenverblijven of studentenkoten, ook naar televisie kijken. Zo’n lancering gaat altijd gepaard met de nodige nervositeit en last-minute wijzingen. Maar Vincent, die de lancering van de nieuwe webpagina op Telenet.be/teletenne opvolgt, ziet er verbazingwekkend rustig uit. Alles onder controle, zo kennen we hem!

Aankondiging nr. 2: de eerste winnaar van onze tv-twitter wedstrijd

twitterVorige week hebben we een nieuwe versie van Yelo aangekondigd, waardoor je nu niet enkel live tv kan kijken op je tablet, maar ook mee kan twitteren. Bij de lancering hoort natuurlijk een ludieke interactieve actie, met een hoekje af, onder de hoede van collega Kim.  

Bekende blogger @mbaeten gaf tijdens het VT4-programma Komen Eten zijn medetwitteraars de “cuisson-opdracht”. Vul aan: "De cuisson was zo slecht dat ... "Ik moet zeggen, ik heb nog nooit zo gelachen tijdens een aflevering van Komen Eten. De inzendingen waren talrijk en origineel. De gelukkige winnaar verdient dan ook terecht een iPad.

Deze week zal voetballer Steven Defour meetwitteren met het EK. Hij selecteert de origineelste tv-tweet over de wedstrijd.  Hmm, misschien ga ik nu ook plezier beleven aan een voetbalmatch?

Aankondiging nr. 3: de non-stoprap!

Rond 17u kondigen we ook de non-stop rap actie aan. We passen nog in allerijl het persbericht aan want ondertussen hebben ook Freddy van De Jeugd van Tegenwoordig en ABN toegezegd (hoera!). Ik laat nog snel het teasing videootje op ons YouTube-kanaal plaatsen zodat het meegenomen kan worden in alle communicatie. Ik vind het videootje alvast goed gelukt, maar mijn mening is misschien niet meer zo neutraal. Een uurtje later is het persbericht uitgestuurd, staat het blogbericht op blog.telenet.be en is het nieuwtje de wereld ingestuurd via Telenet’s Facebook-account en Twitter. Ik hou ondertussen de eerste reacties op social media in de gaten .

Aankondiging nr. 4: de Telecomwet

Vandaag wordt ook de nieuwe Telcomwet gestemd in het Parlement. Iets wat we bij Telenet natuurlijk al voorbereid hebben. Rond 20u is het zover. Via onze social media kondigen we aan dat Telenet vanaf 1 oktober voor bestaande en nieuwe klanten de contractduur afschaft voor al zijn televisie-, internet- en telefonieproducten. Daarmee gaan we verder dan de Telecomwet en dat wordt op social en in de media direct goed onthaald.

Dat kan wel tellen qua aankondigingen. Tijd om uit te loggen, want morgen is het D-day en gaat de non-stop rap live. Spannend!