Telenet blogt op dinsdag: "E-staff meeting met het digital team"

Naam: Femke De Roo

Functie: Online communication marketeer

Bedrijf: Telenet

Dinsdag

Weet je wat één van mijn favoriete dingen is bij Telenet? Het ontbijt. Elke ochtend kunnen we in de cafetaria terecht voor een versgeperst fruitsapje, een smoothie of verse koffiekoeken. Geef toe, dat maakt het toch net iets gemakkelijker om op te staan.

Gewapend met mijn dosis vitamine C en de nodige energie, is het tijd om mijn mailbox te tackelen. We zitten in volle voorbereiding van ‘de non-stop rap’ actie, die kadert in een mediacampagne voor ons internetproduct Fibernet. Vrijdag  -voor jullie: vorige vrijdag -  kan je van 8u tot middernacht je persoonlijke rap aanvragen. We hebben 4 teams van 4 rappers -bekende en minder bekende- klaarstaan die vrijdag live en on-the-spot jouw input omzetten in een rap. Maar voor het zover is moet nog een hoop geregeld worden. Aan de slag, dus.

ontbijtVandaag starten we met de interne communicatie over de actie. Mijn collega Lisa, met wie ik samen deze campagne op poten zet, zorgt voor een nieuwsbericht op Tine (Telenet’s  intranet) en laat posters opgehangen in onze kantoren zodat alle Telenetters op de hoogte zijn.

Ik bekijk ondertussen de recentste aanpassingen aan de website en het grafisch materiaal voor de online communicatie dat ons agency heeft doorgestuurd.

Daarna steken Lisa en ik de hoofden samen om het volledige communicatieplan nog eens te doorlopen: de PR, hoe we de actie op onze social media lanceren, welke rappers hebben toegezegd, maar ook de “rampscenario’s” of liever gezegd: plan B. Hoe minutieus we alles ook voorbereiden, het gaat om een live-uitzending en er kan altijd iets misgaan. Van problemen met elektriciteit of de live-stream tot rappers die ziek worden.

Elke dinsdagnamiddag houden we een e-staff meeting met het digital team. Naast de nodige droge humor, komen ook de droge cijfers en campagnes aan bod. Het is ons wekelijks evaluatiemoment waar we niet alleen de resultaten van de campagnes bekijken, maar ook onze website telenet.be en de e-shop onder de loep nemen, en de acties die op til staan bespreken.

De rest van de namiddag besteed ik aan mails, mails en dit blogbericht schrijven.

17u30:  het is welletjes geweest voor vandaag. Tijd om de fiets op te springen en naar huis te gaan.