Sioen Industries: "Complimentje, schouderklopje of pluim"

De financiële crisis kwam hard aan voor de hoogtechnologische West-Vlaamse textielreus Sioen Industries. “Het was alle hens aan dek”, zegt ceo Michèle Sioen. “De terugval van de vraag was groter en ingrijpender dan verwacht. We voerden tijdelijke werkloosheid in, legden de nadruk op het verminderen van kosten en focusten ons op snelheid, efficiëntie en rendabiliteit. We gingen ook op zoek naar frisse ideeën. Daarom legden we ons tijdens de crisis vooral toe op innovatie en investeerden we in onze R&D-afdeling. Zo ontwikkelden we onder andere technisch textiel voor vangrails en gesofisticeerde beschermkledij. Al die nieuwe, hoogtechnologische producten moesten groei in al onze divisies mogelijk maken. Ons motto luidt niet voor niets: ‘Innoveren om te beschermen’.”

Sioen werft volop aan

De aantrekkende economie en de nieuwe producten zorgen ervoor dat Sioen opnieuw volop aanwerft. Michèle Sioen: “Op dit moment hebben we zo’n dertigtal vacatures openstaan voor onze vestigingen in Vlaanderen. Wereldwijd telt Sioen Industries 2.549 medewerkers; in België stellen we een duizendtal mensen tewerk. Hier bevinden zich ook onze centrale diensten zoals Finance, IT, HR en Marketing.”
Naar wat voor soort profielen is Sioen Industries op zoek? “In de eerste plaats naar gedreven mensen die zin hebben om er tegenaan te gaan, in welke functie ook. We hebben niet alleen nood aan ingenieurs en R&D-medewerkers, maar ook aan technisch sterke arbeiders en aan goede verkopers die voor ons nieuwe markten kunnen exploreren. Het is niet eenvoudig om hooggeschoolden aan te trekken. In West-Vlaanderen vissen alle middelgrote en grote bedrijven in dezelfde vijver. Ons grootste nadeel is dat we enkel business-to-business werken: onze naam klinkt daardoor minder bekend dan die van bedrijven die wel goederen voor de consument produceren. Al heb ik de indruk dat onze naamsbekendheid er de laatste jaren toch wat op vooruit gegaan is. We werken nauw samen met universiteiten, organiseren voor hen bedrijfsbezoeken en studiedagen en bieden hen elk jaar stageplaatsen aan. Zo proberen we van op de schoolbanken de interesse van hooggeschoolden voor onze onderneming al te prikkelen.”

Bedrijfsgeschiedenis belangrijk

Hoe overtuigt Sioen Industries hooggeschoolden om bij hen te komen werken? “Uiteraard is het loon belangrijk, maar wij trachten in de eerste plaats mensen warm te maken met onze bedrijfsgeschiedenis, onze sterktes en waarden. We zijn een groeibedrijf, financieel solide en beursgenoteerd. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen graag deel wil uitmaken van een dynamische, innoverende onderneming. Er heerst bij ons een goede werksfeer, alle deuren staan hier open. We organiseren talrijke opleidingen en vormingen en geven onze mensen veel interne doorgroeimogelijkheden. Ik vind het ook belangrijk dat elke medewerker weet hoe waardevol hij voor onze onderneming is. We laten die waardering merken met een complimentje, schouderklop of een pluim.”

Tekst: Jan Stevens - Foto: Griet De Koninck