Selor blogt: "Overleg, overleg en overleg"

Naam: Stefanie Billiet

Opleiding: Romaanse filologie en meertalige bedrijfscommunicatie

Functie: Communication & Recruitment manager bij Selor

Werkgever: Selor brengt sollicitanten in contact met rekruterende overheidsdiensten. Jaarlijks starten ongeveer 3.000 à 3.500 personen bij de overheid gescreend door Selor.

Dinsdag is een echte overlegdag. Misschien wel een leuke manier om onze structuur en verantwoordelijkheden wat meer te verduidelijken.

Elke dinsdagmorgen starten we met een teamoverleg. Het communicatieteam op Selor bestaat uit 8 personen: een webmaster, twee communicatiemedewerkers, administratieve ondersteuning, ondersteuning voor het publiceren jobs en teksten op de site, een verantwoordelijke voor de rekruteringscommunicatie, voor de interne communicatie en mezelf.

We overlopen alle lopende projecten en bepalen wie welke deeltaken opneemt. Daarnaast zijn er ook terugkerende onderwerpen: welke informatie/artikels posten we op de site, intranet, op onze facebook fanpage, … Wat geven we door aan fedweb (de portaalsite voor federale ambtenaren). Voor welke jobs moeten we mediamixen voorzien? Weet dat we elk jaar ongeveer 400 selecties publiceren op onze site (naast de zoekopdrachten die in onze cv-databank gebeuren). Een selectie wordt georganiseerd als één van onze klanten (overheidsdiensten) een rekruteringsnood heeft. Een selectie kan starten wanneer er 1 of 3 vacatures zijn, maar het kan ook zijn – het voorbeeld van cipiers in het achterhoofd – dat er honderden vacatures zijn. Onze taak bestaat erin de jobs bekend te maken bij de juiste doelgroep.

Dat klinkt heel simpel, maar dat is het niet altijd. Zo moeten we binnenkort een technisch deskundige HVAC vinden voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Een moeilijk profiel, eigenlijk gaat het om een chauffagist. Specifieke media voor chauffagisten liggen niet zomaar voor het rapen. Enfin, we rekenen hier dan ook op de expertise van ons communicatiebureau. En we geloven nogal sterk in het online rekruteren, ook via Google Adwords en de sociale media.

Op de middag was er het maandelijkse communicatie en kennismanagement overleg tussen de federale overheidsdienst Personeel & Organisatie (FOD P&O), het Opleidingsinstituut voor de federale overheid (OFO) en Selor. OFO en Selor zijn eigenlijk “kinderen” van de FOD P&O. P&O is een horizontale FOD, dat wil zeggen dat ze de verticale FOD’s (zoals Mobiliteit en Vervoer, Financiën, Sociale Zekerheid…) ondersteunen op gebeid van HR. Tijdens dat overleg komen grotere projecten aan bod. Zo kregen we vandaag een demo van het project kennismanagement rond de personeelsadministratie van de FOD P&O en gaf ik zelf een korte toelichting rond onze campagne. Anderzijds overlopen we ook veel praktische puntjes: op 20 oktober is het bijvoorbeeld dag van de duurzame ontwikkeling, hoe werken onze vertaaldiensten, …

Daarnaast bestaat er nog de commnetkern. Dat is ook een maandelijkse meeting tussen alle federale communicatoren. Een platform waar best practices uitgewisseld worden en thema’s die ons allemaal aanbelangen zoals hoe omgaan met sociale media, mediamonitoring… Maar die meeting vindt altijd plaats op een donderdag. Dus zal ik jullie er hier niet over lastigvallen :-)

En na al die verschillende soorten overleg, moet ik nu ook nog werken. Dus morgen meer!

Stefanie