Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Seksuele voorkeuren doen niet ter zake op het werk, niet op de trein en niet in de Colruyt

De helft van de homo's zwijgt over zijn homoschap, zeker in het begin van zijn carrière. Onderzoek dat daarover is gevoerd! Beleidsnota's die daarover zijn getypt! Homo's die daarover werden bevraagd! 2497 holebi's. En nog meer.

Alles om het representatief te houden. Tenslotte zijn er heel veel homo's op aarde. De meesten werken voor hun geld, precies gelijk normale mensen. Maar het grootste deel houdt dus zijn mond. Homo's worden namelijk vaak geplaagd op het werk. Moppen dat er over homo's in omloop zijn! Bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen een homo en een koelkast? Een koelkast laat geen wind als je het vlees eruit haalt. Dat niemand durft te lachen. Want het is niet grappig, het is een proeve van wansmaak. En om daaraan te ontsnappen zeggen heel veel holebi's niets.

Ik was laatst aan de praat met een knaap met talent en meer. “Iedereen weet het”, zei hij, “maar voor de rest hou ik het liever stil. Zeker op mijn werk. Tot ik zeker ben dat ik mag blijven.” Er zijn immers bazen die niet van homo's houden. “Jeanetten”, zeggen die, “die moet ik hier niet op de bureau. Straks kan ik alleen nog met een pan in mijn broek door de gang lopen.” Nog een reden om te zwijgen. Foute boel, vinden de diversiteitscellen. Ze hebben gelijk. Iedereen zou voor zijn geaardheid moeten uitkomen. Maar ik stem tegen. Zwijgen zou de standaard moeten zijn, zeker op het werk. 's Menschs lol in bed heeft namelijk geen uitstaans met werk. In beperkte gevallen natuurlijk wel. Bijvoorbeeld als collega's elkaar met wederzijdse toestemming gaan betasten. Maar om zulks nu professioneel te noemen? Nee.

Zwijgen is professioneel omdat seksuele voorkeuren niet ter zake doen, niet op het werk, niet op de trein en niet in de Colruyt. Seksuele voorkeuren zijn alleen belangrijk voor de betrokkenen. Meestal gaat het om twee betrokkenen, soms ook drie of meer. Maar altijd in een context waar ondergoed mee is gemoeid. En wee de dag dat iedereen naar kantoor komt in zijn ondergoed. Voor de gruwel kunt u zich misschien een uitgekleed eiland inbeelden. En hoe zou het zijn om blote billen op de plastic stoelen van het bedrijfsrestaurant te zien plakken? Geef toe, de combinatie van werk en seks is slecht voor uw productiviteit. Seks is meer iets voor na de uren, twee keer per week, een kwartier per beurt. Dat maakt samen een halfuur, terwijl een werkweek 38 uren telt. Kortom, de aandacht die aan seksuelen op het werk wordt besteed is disproportioneel groot.

Jazeker, op bedrijfsfeestjes dagen homo's soms op met hun man. Hand in hand. En lesbo's geven elkaar soms een zoen op de mond! Zomaar, terwijl iedereen er bijstaat. Lelijke seks dat het is! Zomaar, in een professionele omgeving! Jezusmina, het is zo preuts dat het niet meer preuts is. Kunnen we daarom afspreken om homoseksuele voorkeuren – en bij uitbreiding alle seksuele voorkeuren – te beschouwen als onbenullige weetjes op het werk? Heus waar, het sop is de kool niet waard. Want straks wil de baas ook vertellen waar hij graag wordt gelikt.