Punch Powertrain blogt: vervroegd weekend dankzij de glijtijd!

Naam: Davy Geuns, 33 jaar

Studies: Industrieel ingenieur

Werkgever: Punch Powertrain nv

Functie: Projectleider

De hele week blogt Davy Geuns van Punch Powertrain nv over zijn werkzaamheden.

Vrijdag 30 maart

8:00 Eerste pop-up van de dag in Outlook: urenregistratie. Elke week moet iedereen in een database registreren hoeveel uur er gewerkt werkt aan een project. Ik check mijn agenda: deze voormiddag heb ik geen meetings, dus hopelijk kan ik goed doorwerken aan de klantcommunicatie. Er zijn een aantal lastige openstaande vragen die ik dringend moet beantwoorden en waarvoor ik enkele hulplijnen moet inroepen voor de technische expertise.
 
10:00 Net een dringende call gehad vanuit China. Filip, onze Customer Care Director, is bij een klant die problemen heeft met wagens die ze in Iran willen verkopen. In de weekends trekken de mensen er van de stad naar het platteland voor een uitstapje, waarbij ze door de bergen passeren. Het probleem is echter dat de wagens bij erg hoge temperatuur en bij lage luchtdruk in de bergen 20% minder koppel leveren. De wagens geraken daardoor moeilijk de berg op. En aangezien de klant een grote afzetmarkt in Iran ziet, vraagt hij ons om dringend eens te kijken of we vanuit transmissie deze motorproblemen kunnen verhelpen. Een van de mogelijkheden is om pas bij een hoger toerental te schakelen, maar ik vrees dat er zwaarder geschut bovengehaald moet worden. Misschien moeten we onze tandwieltrein aanpassen voor dit soort markten. Zeker stof om grondig uit te pluizen ...
 
10:30 Ik roep ‘ad hoc’ een klein team samen om het probleem te bespreken. We bundelen de eerste ideeën en definiëren enkele snelle acties. We zullen de komende week heel wat simulaties doen om te zien wat we de klant kunnen bieden. Dit levert ons ook extra sales op, dus het kan de inspanning zeker waard zijn.
 
12:00 Ik werk nog even verder aan de klantcommunicatie en ga daarna lunchen.
 
13:00 Tijd voor de projectmeeting. Het is dezelfde meeting als gisteren, maar voor een ander project en met een ander team …
 
14:00 Pieter is klaar met zijn model van het koppelingshuis. Ik roep het 3D-model op en maak er enkele mooie screenshots van om te verwerken in een presentatie voor de klant. De uitleg bij het model verwerk ik in een van de officiële communicatiesheets zodat we alles kunnen blijven tracken. Ik stuur het model uit zodat de klant het morgen kan reviseren. In China wordt er regelmatig gewerkt op zaterdag.
 
15:00 Ik heb deze week genoeg glijtijd opgespaard om al naar huis te kunnen gaan. Het zonnetje schijnt, het weekend roept. Ik kan met mijn pasgeboren dochter misschien wel een wandelingetje gaan doen … Prettig weekend allemaal!