Punch Powertrain blogt: meeting, meeting en nog eens meeting

Naam: Davy Geuns, 33 jaar

Studies: Industrieel ingenieur

Werkgever: Punch Powertrain nv

Functie: Projectleider

De hele week blogt Davy Geuns van Punch Powertrain nv over zijn werkzaamheden.

Donderdag 29 maart

7:45 Die projectwagen begint best wel goed te rijden! Als eerste werk noteer ik mijn bevindingen rond de verbeteringen die Giel al aanbracht. Nog enkele schokjes en oscillaties wegwerken en het is best toonbaar aan de klant. Ik ga onmiddellijk samen met Giel terug even de testbaan op om te tonen waar ik het precies over heb, zodat er geen onduidelijkheden zijn.

9:30 Net op tijd terug voor de projectmeeting. De stakeholders van alle afdelingen zijn aanwezig om de voortgang te bespreken. Zijn alle delen besteld? Welke problemen hebben we de afgelopen weken gehad? Moeten we nog hardware releases plannen? De actielijst krijgt een update zodat iedereen weet wat te doen. Het kritieke pad wordt ook nog even getoond zodat we weten welke acties prioriteit krijgen. Elke afwijking moet direct gemeld worden.
 
10:30 De volgende meeting wacht al: de vrijgavecommissie. Alle wijzigingen die we binnen de organisatie doorvoeren, moeten eerst een commissie passeren voor officiële goedkeuring door de directie. Elke wijziging wordt voorgesteld (pro’s & contra’s, kosten, lead time …) en krijgt nadien al dan niet een ‘go’. Enkele dringende vrijgaven laten echter op zich wachten. Ik zal er eens snel achteraan gaan zodat ze volgende keer vrijgegeven kunnen worden.
 
11:30 Daarna is het tijd voor meeting nr. 3 met controlling die ik dinsdag gemist had. We behandelen enkele belangrijkste topics zoals: welke projecten gaan de komende drie maanden gepaard met veel kosten? Zijn er milestones afgerond waaraan betalingsvoorwaarden vasthangen? Welke facturen mogen worden uitgestuurd naar de klanten?
 
12:00 Eindelijk, de eerste koffie van de dag … Ik passeer nog even bij Pieter op de CAD-afdeling om de aanpassingen aan het koppelingshuis op het scherm te bekijken. Al bij al lijkt er toch een oplossing in de maak.
 
13:00 Na de lunch open ik mijn mailbox voor het eerst. Wat een lijst! Gelukkig ben ik voor de meeste acties vooral het doorgeefluik voor de klant … Een klant vraagt om een nieuwe timing op te stellen om de achterstand weg te werken. Ik zit even met Jo samen om te kijken hoe we dit best inplannen. Nadien checkt hij ons voorstel bij de teamleaders voordat we het uitsturen.

14:30 En jawel, weer vergadering: onze Business Status Meeting! Elk kwartaal wordt heel het bedrijf geïnformeerd over het reilen en zeilen van Punch Powertrain. De directeurs van Operations, R&D, HR, Kwaliteit en onze fabriek in China komen elk aan de beurt. Ze tonen de verkoopcijfers en verwachte volumes en presenteren nieuwe projecten, strategieën en road-maps. Naar goede gewoonte reiken we aan het einde van de meeting een tombola uit voor onze ideeënbus: alle goede ideeën worden beloond met filmtickets. En de ideeën die veel opbrengen, worden zelfs beloond met een commissie.

15:00 Even een kleine adempauze. Ik kan eindelijk eens beginnen aan die technische specificatie van onze transmissie. De klant heeft een uitgebreid document nodig dat alle functies en bereiken van ons product aangeeft. De uitwerking van zo’n user manual neemt toch wel ettelijke uren in beslag: ik werk er de rest van de dag aan.

16:30 Het is donderdag en het is traditie om na het werk dan iets te gaan drinken met de mensen die zin hebben. Het is mooi weer, de terrasjes zijn open, dus ik zie het volledig zitten. Er zijn blijkbaar nog collega’s met hetzelfde idee, dus dat wordt een gezellige afsluiter van de werkdag. Alleszins goed voor de sfeer!