Punch Powertrain blogt: een weekje China inplannen

Naam: Davy Geuns, 33 jaar

Studies: Industrieel ingenieur

Werkgever: Punch Powertrain nv

Functie: Projectleider

De hele week blogt Davy Geuns van Punch Powertrain nv over zijn werkzaamheden.

Dinsdag 27 maart

7:30 Vandaag heb ik me gehouden aan mijn goede voornemen om vroeger op te staan. Ik ben lekker vroeg op het werk, er zijn nog niet veel mensen aanwezig. Eerst koffie, dan mails. Een van onze klanten wil om 8:30 een conference call houden over het nieuwe koppelingshuis. Even de agenda’s checken of het past en nog iemand van CAD optrommelen om in de meeting aanwezig te zijn. Al de rest moet maar even blijven liggen, dit is belangrijk.

8:30 Telephone conference met China: via de teamviewer wisselen we snel informatie uit op het scherm. Aan de andere kant van de lijn horen we gebrekkig Engels, maar gelukkig heb ik ook Chen meegevraagd, die kan vertalen vanuit het Chinees. Het wordt een moeilijke discussie, want de klant wil per se wijzigingen aan het koppelingshuis doorvoeren die technisch moeilijk haalbaar zijn. Dat wordt nog een paar dagen puzzelen voor Pieter om dat allemaal in de matrijs te krijgen.

11:30 De meeting is veel te lang uitgelopen, waardoor ik de vergadering met Controlling heb gemist. Geen probleem, die verplaatsen we even … Daarna stort ik me op de binnengekomen klantvragen. Twee klanten willen ter plaatse een projectmeeting houden, want dat is alweer drie à vier maanden geleden. Als ik dan toch naar China ga, kan ik wel best proberen om enkele klantbezoeken te combineren. Drie op één week, dat moet lukken. Ik ga voor de lunch nog even langs bij Marina met mogelijke reisdata zodat ze geschikte vluchten kan zoeken.

13:00 Mmm, vanmiddag staat er spaghetti op het menu. En na de lunch staat er een testrit op het programma, samen met één van de kalibratoren. Luc vertelde me al dat de Jasmin-wagen omgebouwd werd en gereed is voor validatie. Het is al even geleden dat ik de status van het project nog gecheckt heb, dus we voorzien een testrit van anderhalf uur. Eerst een halfuurtje testrijden op de openbare weg en daarna op onze testbaan om te kalibreren. We wisselen ideeën en bemerkingen uit en noteren verbeterpunten. Zo, de kalibratie kan weer verder. Terug naar binnen nu …

14:30 Mailtje van Marina ontvangen: er zijn vier mogelijke vluchten beschikbaar voor mijn trip. De beste optie is om zaterdagavond te vertrekken om maandagmorgen meteen bij de klant te zijn. Het wordt best een druk schema met drie bezoeken op één week. Eentje Shanghai, eentje Beijing en eentje Baoding. Ik mail de klanten om te vragen of de data passen en laat de vlucht alvast in optie houden.

15:00 Ik zoek alle data samen om te beginnen aan mijn budgetopvolging. Urenallocaties downloaden, gemaakte kosten uit het systeem halen, uitgevoerde tests overlopen … De rest van de dag spendeer ik aan het updaten van mijn statusrapportage, want morgennamiddag is het projectenstuurgroep. Dit is een meeting met de projectleiders, het management en de directie waarbij alle budgetten, timings en capa’s besproken worden.

17:00 Hehe, de dag zit erop. Ik heb een uurtje glijtijd opgespaard. Vandaag heb ik misschien weinig output geleverd, maar ik heb wel enkele belangrijke zaken aangepakt ...