Punch Powertrain blogt: een testritje met onze nieuwe auto

Naam: Davy Geuns, 33 jaar

Studies: Industrieel ingenieur

Werkgever: Punch Powertrain nv

Functie: Projectleider

De hele week blogt Davy Geuns van Punch Powertrain nv over zijn werkzaamheden.

Woensdag 28 maart

7:30 De week is half: een piek in de gausscurve. En tijd voor het serieuzere werk! Even wat belangrijke mails screenen en dan meteen aan de slag met onze budgetten. Ik spendeer drie uur aan het verifiëren van de gepresteerde uren, het checken van gemaakte kosten, milestone planning, capaciteitsplanning, forecasts voor de komende maanden … En aan de statusrapportage van de totale projecten voor het hoger management en de directie. We hebben anderhalve maand achterstand op de timing en zitten 50.000 euro binnen het budget. Het is dus mogelijk om de achterstand goed te maken met overuren. Verder zijn er twee technische showstoppers, dus genoeg stof voor discussie morgen op de projectmeeting ...

11:00 De Chinese klanten hebben positief gereageerd op mijn reisplannen en ik geef Marina een ‘go’ om mijn vliegticket te boeken. Snel nog een vriendelijke mail naar Chen met de vraag om mijn hotels te regelen voor die periode. Mijn visum is nog vier maanden geldig, dus ik hoef geen nieuw exemplaar aan te vragen. In de gang kom ik Giel tegen: hij heeft al wat aanpassingen gedaan aan de kalibratie van de wagen en wil mijn mening horen. Ik kom overeen dat hij de auto klaarmaakt tegen vanavond met de nieuwste software erop zodat ik hem mee naar huis kan nemen voor een testrit.

11:30 Ik verwerk nog wat mails en lees even de testrapporten door van de ‘clamping force validation’ die vorige week gedaan is. Alles ziet er goed uit om binnen twee weken op levensduur beginnen te testen. Ik voeg nog snel de testrapporten toe aan onze projectfolder en registreer ze in ons testplan.

13:00 Na de lunch is het tijd voor de projectenstuurgroep. We bespreken twaalf grote projecten, dus het zal wel even duren. Gelukkig heb ik geen al te zware problemen gehad, wat niet van alle projecten gezegd kan worden. Het management is akkoord om overuren te maken om een inhaalactie te doen, maar er is nog een ander project dat prioriteit krijgt. Dat moeten we dus eerst in orde maken voor de volgende milestone release en dan kunnen we full speed vooruit met ons project. Er valt ook een belangrijke beslissing: alle prototypes worden voortaan dadelijk in onze Chinese fabriek gebouwd en niet meer in Sint-Truiden. We moeten hiervoor wel nog belangrijke investeringen doen in nieuwe machines. Ik zal dus dringend het kostenplaatje moeten bekijken zodat we tegen volgende week een financieel overzicht hebben. Anders komt de bestelling van deze machines misschien in het gedrang …

16:00 Terug op mijn bureau en mijn mailbox is weer volgepropt met interne mails. Ik moet de meeste vandaag nog zeker verwerken in vragen voor onze klanten.

17:00 Ik parkeer mijn eigen wagen binnen het hek en neem de testauto mee naar huis voor een grondige testrit.