Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Punch Powertrain blogt: Another Manic Monday

Naam: Davy Geuns, 33 jaar

Studies: Industrieel ingenieur

Werkgever: Punch Powertrain nv

Functie: Projectleider

De hele week blogt Davy Geuns van Punch Powertrain nv over zijn werkzaamheden.

Maandag 26 maart

6:30 Die verdomde wekker toch! Wat ga ik doen? Opstaan of nog een uurtje soezen? Heerlijk, die glijtijden. Ik denk dat ik vandaag nog een uurtje aan het weekend ga toevoegen ...

8:30 Een uurtje later dan normaal kom ik aan op het werk. Sint-Truiden ligt gelukkig vrij ver af van alle files. Tijd voor de eerste dagelijkse routine: koffie! Ik check en categoriseer mijn mails: 32 stuks. Mijn Chinese vrienden hebben duidelijk niet stilgezeten. Gelukkig zijn er geen dringende brandjes te blussen. Ik begin aan de planning en taakverdeling. Als doorgeefluik van alle klantenvragen is het belangrijk om alles snel te verwerken, te registreren in de database voor klantcommunicatie en te forwarden naar de juiste interne ingenieur.

9:45 Ping! Herinnering voor de eerste meeting van de dag, de change control board. Ik overloop al even de topics om de belangrijkste softwarewijzigingen af te stemmen op onze producten.

10:30 Terug op mijn werkplek en ik vind een gele post-it van Luc: ‘Kom je even langs?’ Er zijn wat problemen met het ombouwen van de transmissie van de Great Wall wagen. Best onmiddellijk de klant bellen (het is 17:30 in China!) of hij extra delen kan nasturen. Luc moet maar eerst een andere wagen ombouwen, om de brug vrij te houden. Ik heb ook een reminder van sales: ze wachten nog steeds op die technische specificatie voor het nieuwe contract. Hmmm, dat zal voor straks zijn …

12:00 Ik overloop mijn actielijst met issues voor de teammeeting, kwestie dat ik vorige week niets over het hoofd heb gezien. 75% is afgewerkt, 15% wacht op feedback. Daarna is het lunch time: een panini met geitenkaas en honing. Best vettig, maar wél lekker!

13:00 Tijd voor de teammeeting: we overlopen de acties van de week, verdelen de taken en ventileren de problemen van de afgelopen week. Het belooft morgen een spannende dag te worden als we eindelijk de eerste klantfeedback krijgen over ons nieuwe koppelingshuis.
 
14:30 Eindelijk een uurtje tijd voor die technische spec voor dat contract. Ik ga even apart zitten om geconcentreerd te werken. Want ik wil zeker niets over het hoofd zien! Een uurtje later begin ik aan de wekelijkse capaciteitsplanning met de teamleader van het kalibratieteam. Resultaat? Giel is 140% bezet en Stefan 120%. We proberen er op zijn Belgisch uit te komen met compromissen. En dat lukt! Nu nog even dat contract nalezen en uitsturen.
 
17:00 Ik zet mijn tas al in de afwasmachine. Oeps, bijna vergeten om Luc te mailen dat morgen niet de Jasmin 1, maar de Jasmin 2-wagen omgebouwd moet worden.
 
17:30 Laptop afgesloten en een halfuur glijtijd opgespaard. Als ik nog een beetje opspaar, kan ik tegen het eind van de week wat vroeger naar huis om van de zon te genieten …