Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Professor

Competence Indicator

Je bent een professor

Produceer je aan de lopende band nieuwe, creatieve ideeën? Zegt analyseren je meer dan uitvoeren? En ontbreekt het je niet aan leidend talent? Dan ben jij een geboren professor!
De professor is graag met nieuwe ideeën bezig en slaat zijn eigen weg in. Intellectuele nieuwsgierigheid is zijn handelsmerk.

Je bent nieuwsgierig

Door je grote en grondige belangstelling gebeurt het vaak dat je één onderwerp snel en grondig uitdiept, om dan vrij bruusk over te stappen naar een nieuw. Jouw archieven puilen uit van onafgewerkte, uiterst boeiende onderwerpen.
Je bent een snelle en creatieve denker. Je kan de dingen zowel haarfijn in theorie ontrafelen, als in een totaal nieuwe context plaatsen.

Op zoek naar grote ideeën

Je hebt een zeer brede belangstelling. Je wil weten hoe de 'grote' ideeën samenhangen. De concrete, -in jouw ogen- platvloerse uitwerking interesseert je minder.

Je bent vlug verveeld indien je geen intellectuele uitdaging krijgt. Ingewikkelde problemen los je graag op. De kans is groot dat je binnen het traditionele schoolsysteem te weinig uitdaging vond.

Anders dan anderen

Je voelt je anders dan anderen en stopt dit niet weg. Je durft gangbare denkbeelden, normen en gewoonten in vraag te stellen. Je mening breng je doorgaans assertief over.
Je bent ietwat eigenzinnig, maar hebt er geen probleem mee dat anderen je mening niet delen. Je zoekt vooral contact met mensen met een heel brede belangstelling. Je bent uit op nieuwe ontdekkingen en neemt daarbij graag enig risico.

Bijkomende info

-Wil je weten hoe de professor zich gedraagt op de werkvloer? We bekijken hem/haar even in zijn/haar werkomgeving .
-Bekijk zeker ook de tips en hints voor de professor.

Lees ook volgende dossiers over:
-Creativiteit
-Online creativiteitscursus
-Test je creatieve denkvermogen!
-dossier leiderschap.
-people management skills