Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Personeel levend begraven om ze gelukkig te maken

Je personeel 10 minuten in een doodskist met gesloten deksel begraven. Deze methode passen enkele bedrijven in Zuid-Korea toe om het het hoge zelfmoordcijfer in het land tegen te gaan.

Je werknemers de waarde van het leven laten aanvoelen door ze 5 tot 1O minuten in een doodskist te begraven, heet 'well-dying'. Met de 'well-dying' trainingen hopen bedrijven zoals Samsung, Hyundai en Allianz dat hun werknemers het leven optimistischer zullen ervaren en dat daardoor ook hun productiviteit verhoogt.

Eigen kist kiezen

Om het helemaal waarheidsgetrouw te maken, wordt er een heuse uitvaartplechtigheid op poten gezet en kan het personeelslid zijn eigen doodskist uitkiezen en een testament schrijven. De werknemer wordt gevraagd in zijn of haar kist te gaan liggen waarop het deksel gesloten wordt. Om het levensecht te maken, wordt er zelfs aarde op de kist gegooid. De deelnemers worden 5 tot 10 minuten helemaal alleen in het donker gelaten. Wanneer het deksel wordt opgeheven, is het de bedoeling dat de werknemers hun ervaringen delen.

Bron: Financial Times