Oudere werknemers doen verkoop stijgen

Om de pensioenen betaalbaar te houden, zullen we waarschijnlijk allemaal langer moeten werken. Tegelijkertijd zijn veel bedrijven oudere werknemers liever kwijt dan rijk want ze zouden duur, onflexibel en soms minder productief zijn. Dat is onterecht, zo blijkt uit onderzoek van de fastfoodketen McDonald’s en Paul Sparrow van de Lancaster University’s Management School.

Meer klanten, hogere verkoop

Ze bestudeerden 635 restaurants en keken naar meer dan 100 servicemaatstaven. Daarna vergeleken ze die resultaten met een database van 26.000 werknemers van McDonald’s. Restaurants waar de gemiddelde leeftijd vrij hoog lag, scoorden goed op klantvriendelijkheid, serviceniveaus, properheid, aantal klanten en verkoop.

Eén grote familie

Hoe komt dat? Sparrow kwam tot de ontdekking dat oudere werknemers zich als lid van één grote familie beschouwen. Bij restaurants waar de werknemers tevreden gaan werken, ligt de verkoop 30% hoger dan die waar het personeel niet graag werkt. Spijtig genoeg voor McDonald's is 60% van hun personeelsbestand jonger dan 60. (JS)

Lees ook:

- De 10 geboden van topverkopers
- Verkopen in crisistijd: hoe doe je dat?