Optima moet een reflex worden wanneer je aan financiële planning denkt

Naam: Axel Verlinde
Opleiding: Master in de handelswetenschappen, Accountancy en Fiscaliteit
Functie: Financial Planning Consultant
Werkgever: Optima is de financiële dienstverlener die financial planning op de Belgische markt introduceerde. We geven onze klanten een duidelijk overzicht van hoe ze ervoor staan en stellen op basis van die analyse een financieel-fiscaal plan op maat voor hen samen om hun situatie te optimaliseren.

Als financial consultant zit ik dicht op en in het weefsel van wat er leeft in de samenleving en economie. Ik kom dagelijks over de vloer bij kleine en grote ondernemingen, zelfstandigen en vrije beroepers.

Dat de gemiddelde Belg goed boert is alom gekend, maar waar ze uiteindelijk van wakker liggen minder. Wat zullen de gevolgen zijn van de aanhoudende impasse in Europa en België op hun vermogen en portefeuille? Slaat de eurocrisis ook stilaan bij hen toe? En welke posities moeten hierbij ingenomen worden? Hoe kunnen we ons vermogen optimaal beschermen tegen mogelijk nieuwe belastingen en taksen? Welke mogelijkheden zijn er om de torenhoge successiekosten te vermijden? Is hun groepsverzekering in gevaar? Dit zijn slechts enkele topics waar ik het dagelijks met onze potentiële klanten over heb.

Ook vandaag komen deze vragen terug uitgebreid aan bod. Na zeven gesprekken valt het mij alweer op dat onze potentiële klanten meer dan ooit nood hebben aan overzicht, structuur en evenwicht. Ik zie dan ook veel werk op de plank liggen voor een dienstverlening als Optima. Vaak vinden onze klanten omwille van hun drukke professionele agenda niet de tijd om stil te staan bij hun huidige familiale situatie. Gelukkig komen wij naar onze klanten toe, zijn we bereid te luisteren, te helpen en nemen we de tijd om hen te leren kennen. Na de overeenkomst leiden wij het dossier in naar de financiële planner, de dossierbeheerder. De financiële planner begeleidt hen dan doorheen het volledige traject (audit-actieplan-begeleiding-opvolging) om uiteindelijk de gewenste situatie te bereiken.

Tot morgen!