Optima blogt: herstellingen in privatieve appartementen

Angelique Anciaux

Functie: Vastgoedbeheerder
Opleiding: secretariaat-talen
Momenteel bezig met Bachelor Vastgoedmakelaar

Naast onze klusjesman werken wij vaak samen met aannemers. Om kosten te drukken en tijd te besparen groeperen wij ook de herstellingen voor de aannemers, bijvoorbeeld loodgieterij op donderdag.

Het is dan ook van essentieel belang om tijdig de herstellingen aan de desbetreffende aannemer door te geven. Daarnaast moeten de huurders verwittigd worden wanneer hij komt.  Wanneer de kosten voor een herstelling hoger zijn dan 250 euro moet ik eerst het akkoord krijgen van de eigenaar.

Per gebouw worden de herstellingen bijgehouden op lijsten. Wekelijks zit ik hiervoor samen met de mensen van de technische dienst om alles eens grondig door te nemen en de lijst af te punten wanneer de herstelling uitgevoerd is. En ja, na de herstellingen volgen natuurlijk de facturen. Die komen eerst bij de beheerder van het desbetreffende gebouw terecht. Ik tracht deze toch dagelijks te verwerken. Even het bedrag van de  herstelling controleren en rapporteren aan de dienst boekhouding over welk appartement het gaat.  Zo kunnen de aannemers vlot uitbetaald worden.