Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Optima blogt: "Elke week drie nieuwe dossiers"

Naam: Tine Bultinck

Studies: TEW en MANAMA in fiscaliteit

Werkgever: Optima NV

Functie: Junior fiscalist

Ik werk nog maar vier maanden bij Optima NV. Er is nog geen enkele dag voorbij gegaan zonder geprikkeld te worden om bij te leren. Drie keer per week beginnen we vol enthousiasme aan een gloednieuw dossier, net zoals vandaag.

Soms zijn er iets makkelijkere dossiers en soms echte tandenbijters. De afwisseling maakt het boeiend.

Een junior fiscalist heeft naast de technische kennis ook veel inlevingsvermogen nodig. Door ons in te leven in de persoonlijke situatie van de klant hebben we ook het vermogen ontwikkeld om een specifiek plan voor die ene klant op te maken. De klant komt immers altijd op de eerste plaats.
Vandaag neem ik één van de vele dossiers uit de kast.

Wij, junior fiscalisten, doen al het voorbereidend werk voor de senior fiscalisten. We proberen eerst een duidelijk beeld te vormen van de persoonlijke situatie van de klant door allerlei gegevens te verzamelen. Vervolgens beginnen we met de verschillende berekeningen die soms heel wat energie, tijd en kennis vergen. Eens je bezig bent, vliegt de tijd. De werkdag is voorbij voor je het goed beseft. De audit en het plan stellen we dan morgen op. Gemiddeld zijn we toch zeker twee dagen bezig aan één dossier.

De meesten stoppen op een aanvaardbaar uur, tenzij er deadlines gehaald moeten worden. Junior fiscalisten moeten ervoor zorgen dat de voorbereiding tijdig klaar is, zodat de senior fiscalisten niet in tijdnood komen en de audit toch tijdig naar de klant kan gaan. Zowel junior als senior fiscalisten zijn gebonden aan een strakke tijdplanning.

Tot morgen!