Optima blogt: "Di Rupo I brengt heel wat werk mee"

Naam: Tine Bultinck

Studies: TEW en MANAMA in fiscaliteit

Werkgever: Optima NV

Functie: Junior fiscalist

Vandaag starten we wederom met een nieuw dossier vanaf nul. Terwijl ik naar mijn werk wandel, kriebelt het al om mij te verdiepen in de situatie van een nieuwe klant. Ik ben al benieuwd wat dit dossier mij deze keer zal brengen.

We komen soms nogal voor verrassingen te staan bij het openen van een dossiermap. Na iedereen te groeten vliegen we er terug in met volle moed. Pech of geluk, maar op het eerste gezicht ziet het er een vrij fiscaal dossier uit. Dat wekt natuurlijk een dubbel gevoel.

Enerzijds moet je er als junior veel energie in steken, daar moeilijke dossiers veelal gepaard gaan met vele discussies en opzoekingen. Anderzijds is het ook een unieke kans om bij te leren en vooruit te gaan. Stilstaan is achteruitgaan.

Terwijl we verschillende analyses doorvoeren, worden we continu op de hoogte gebracht van de recente wijzigingen onder Di Rupo I. Een nieuwe regering brengt heel wat werk met zich mee voor de fiscalisten. Zo moeten we bijvoorbeeld de indexatie van de fiscale cijfers in de gaten houden. Dat is echter ‘een peulschil’ in vergelijking met de vele hervormingen. Zo is er bijvoorbeeld een recente pensioenhervorming doorgevoerd. Ook de taxatie van voordelen alle aard, roerende inkomsten en nog veel meer werd aangepast onder de nieuwe regering. Dit vraagt heel wat opzoeking en samenwerking zodat alle dossiers met een zekere consistente uitleg naar buiten gaan.

Zelf kunnen we ook de actualiteit opvolgen daar er heel wat fiscale tijdschriften en boeken voorhanden zijn. Van zodra men een interessant nieuwtje ontdekt, wordt dit direct rondgemaild om de anderen op de hoogte te brengen.

Bovendien is donderdag frietjesdag, wat het nog een leukere werkdag maakt! Deze traditionele lunchpauze is niet meer weg te denken uit onze werkweek. Onze lunchpauzes zijn dan ook niet te versmaden. Vrouwen onder elkaar, plezier gegarandeerd.

Ziezo, deze werkdag zit er weer op. Nu rest mij alleen nog lekker te genieten van een avondje uit met de vriendinnen en dan kan een volgende werkdag beginnen.

Tot morgen!