Oprah's laatste show: een terugblik op haar carrière in 4 beelden

Het tijdperk Oprah komt vandaag tot een einde. Dan wordt haar laatste show uitgezonden in de Verenigde Staten. De iconische tv-presentatrice was 25 jaar lang de gastvrouw in de langstlopende talkshow ooit op de Amerikaanse televisie.

Oprah's show

Oprah Winfrey ontving in de naar haar vernoemde ‘The Oprah Winfrey Show’ naar schatting zo’n 28.000 gasten in 5.000 afleveringen. De show werd in meer dan 140 landen uitgezonden. Op het hoogtepunt, in de jaren 1992-93 keken er alleen al in de Verenigde Staten dagelijks meer dan 12 miljoen mensen naar de show.

Oprah's fortuin

Het vermogen van de bekendste talkshowpresentatrice sinds mensenheugenis wordt op 2.5 miljard dollar geschat. In 2010 zou ze een slordige 275 miljoen dollar op haar bankrekening hebben mogen bijschrijven. Niet slecht voor iemand die een ronduit armzalige jeugd heeft gekend.

Oprah's toekomst

Winfrey dankt haar rijkdom in grote mate aan haar productiehuis Harpo en haar driejarig contract met XM Satellite Radio (goed voor zo’n 55 miljoen dollar per jaar). Het stopzetten van haar show hoeft geen verarming voor Oprah te zijn. Ze zal zich nu volledig toeleggen op haar eigen The Oprah Winfrey Network en haar eigen blad 'O, The Oprah Magazine'.

 

Een geëmotioneerde Oprah Winfrey kondigde vorig jaar al aan dat het 25e seizoen van 'The Oprah Winfrey Show' haar laatste seizoen zal zijn.

 

Oprah Winfrey lanceerde Dr. Phill in haar eigen show. Na zeven jaar keert de intussen wereldberoemde Dr. Phill even terug naar waar het allemaal begon voor hem.

 

Een van de bekendste en meest besproken interviews van The Oprah Winfrey show was het interview met Nelson Mandela

 

De meest ophefmakende momenten uit 25 jaar The Oprah Winfrey Show samenvatten is onbegonnen werk, maar dit filmpje geeft een goed overzicht