"Op werfbezoek in Nederland"

Als ontwerpingenieur moet Aaron Leterme vaak de baan op om werven op te volgen. Vandaag trok hij naar een werf in Nederland. Hoe vlot het daar?

Deze morgen vertrok ik rond 7u naar Venray in Nederland. Ik kwam pas iets over 10u aan, met dank aan de files.

Inspectie van de werken

De montage van de ketel schiet goed op. Gisteren werden de lassen gekeurd en alles is in orde. Aangezien we met belangrijke penaliteiten zitten op de oplevering van de installatie is het belangrijk dat er geen onvoorziene problemen optreden. Ik doe zoals altijd eerst een inspectie van de uitgevoerde werken. Het doet deugd te zien hoe de zaken waar je al maanden, op papier, mee bezig bent met succes in de praktijk uitgevoerd worden. Na mijn ‘ronde’ moet ik nog enkele zaken opmeten. Aangezien we binnenkort starten met het leidingwerk, is het belangrijk de actuele situatie goed te vergelijken met de plannen. Botsingen moeten we kost wat kost vermijden.

Planning overlopen

Rond de middag tracht ik de plant manager van de site nog vast te krijgen maar die is in lunchpauze. Ik ga dan ook maar snel iets eten om hem straks zeker niet te missen, gelukkig is er een Mc Donald's op 1 km van de site.
Na een halfuurtje ben ik al terug en Henny, de plant manager, is ook terug ter plaatse. We overlopen samen de planning voor de komende dagen. Blijkbaar wil de firma die de dakconstructie maakt het dak een week vroeger plaatsen. Dit maakt het voor ons wat moeilijker om de grote stukken te monteren, aangezien we niet meer met de kraan door het dak zullen kunnen. Gelukkig zijn de meeste grote componenten al geplaatst…

Rond een uur of 6 ben ik terug op kantoor. Ik zie dat er enkele collega’s aan de toog zitten en vervoeg hen dan ook om het stof van op de site door te spoelen.

Lees ook de andere afleveringen uit deze blog.

Deze talentblog werd aangeleverd door Vyncke.