Onze raad der wijzen

Umberto Galimberti (69) geldt als een van de meest toonaangevende filosofen in Italië. Hij doceert aan de universiteit van Venetië en publiceerde vele boeken. Zijn ‘Mythen van onze tijd’ (Ambo, 2011) verschijnt deze maand in het Nederlands.

Dirk De Schutter (56) doceert filosofie aan de HUBrussel. Hij doctoreerde over de Duitse filosoof Heidegger en specialiseerde zich later in Hannah Arendt, een van de bekendste leerlingen van Heidegger en ooit zijn minnares. Hannah Arendt is de enige filosoof uit de 20e eeuw die een hoofdwerk heeft gewijd aan de arbeid: ‘De menselijke conditie’ (Boom, Amsterdam, 2009). “Zij is een van de meest originele denkers uit de 20ste eeuw”, stelt Dirk De Schutter.

Rob Wijnberg (29) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. De jonge Nederlander was opinieredacteur van nrc.next, de krant waarvoor hij nog steeds columns en essays schrijft. Publiceerde reeds verschillende boeken waaronder 'In Dubio - Vrijheid van meningsuiting als het recht om te twijfelen' en de bestseller ‘Nietzsche en Kant lezen de krant’. In 2010 schreef Wijnberg samen met zijn collega-filosofe Stine Jensen een boek over identiteit, getiteld ‘Dus Ik Ben’.

Terug naar het coververhaal '3 filosofen over de relatie tussen werk en identiteit'