Ondernemer

Zit je niet verlegen om ambitieuze plannen? Is organiseren je tweede natuur? En is creativiteit een van je talenten? Dan ben jij een echte ondernemer.

De ondernemer is een doordrijver. Zware opdrachten schrikken je niet af. Coördineren is je sterke kant. Je verwacht veel van je medewerkers.

Obstakels schrikken je niet af

Je hebt ambitieuze dromen en organiseert de dingen rond jou zodanig dat het niet bij dromen blijft. Als ondernemer neem je wel afgelijnde beslissingen.
Je coördineert graag met als doel stap voor stap op je target af te stevenen. Je wil resultaten zien en boeken. Je bezit de handigheid om onderweg de plannen en beslissingen bij te sturen.
Gedreven als je bent, zal je niet snel opgeven. Moeilijke opdrachten schrikken je niet af.

Geen nederlagen maar overwinningen

Inzet, maar ook flexibiliteit vindt de ondernemer belangrijk. Je legt de lat hoog. Je verwacht van diegenen die met jou werken dat ze ervoor gaan. Je moedigt anderen aan op en wijst hen op hun verantwoordelijkheden. Ondernemers gaan ervoor, het zijn harde werkers.
Met nederlagen kan je je niet verzoenen. Een 'nee' aanvaard je niet als antwoord. Na elke nederlaag motiveer je de medewerkers om te herbeginnen, en ditmaal om te winnen.
Je houdt van avontuur. Aan traagheid, wachten, besluiteloosheid en passiviteit, heb je een hekel.
Je vindt status en macht belangrijk. Compromissen sluiten, kan voor de ondernemer, als daarmee het vooropgestelde doel wordt bereikt.