Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Netwerk in kaart brengen

Minder voor de hand liggend, maar daarom des te belangrijker is het in kaart brengen van je netwerk en het vervolgens inschakelen. Je kan de volgende stappen zetten:

Vraag je af wie je kan helpen om je ideale job en werkgever te vinden. Roep een paar vrienden of familieleden samen voor een brainstormsessie. Je kan het ook alleen doen, maar samen met anderen ga je niet enkel op meer ideeën komen, het is ook leuker. Denk na over welke profielen (dus nog geen concrete namen) het best geplaatst zijn om:
-iets over de door jou gezochte job te weten
-iets over het door jou gezochte bedrijf te weten
-op de hoogte te zijn van de openstaande functies binnen een of meerdere bedrijven
-Houd je vooral niet in als het op ideeën spuien aankomt. Je kan je lijstje later altijd inkorten.
Breng in kaart in welke netwerken je je al bevindt. Brainstorm hier samen met anderen over. Je zal versteld staan tot hoeveel netwerken je al behoort: familie, vrienden, sport, verenigingsleven, school, vorige (vakantie)jobs,...

Match de netwerken uit de vorige stap met de profielen uit de stap ervoor. Kijk ook waar er nog gaten zijn en ga eventueel op zoek naar namen die deze lege posities kunnen invullen.

Denk na over hoe je de gekozen personen het best kan contacteren:
-Ken je hen persoonlijk of moet je via iemand uit je netwerk gaan?
-Hoe zou deze persoon gecontacteerd willen worden: een persoonlijk gesprek, een telefoontje, e-mail,...?
-Zoek ook uit wat je hen kan aanbieden in ruil voor hun hulp (een brief typen, uitleg over een computerprogramma, een stuk tekst vertalen,...). Netwerken is immers een kwestie van vragen en aanbieden.