Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Music for Life: hoe overleven Sam, Sofie en Tomas hun lange werkdagen?

7 dagen lang presenteren Studio Brussel presentatoren Sam De Bruyn, Sofie Lemaire en Tomas De Soete vanuit het Glazen Huis in Antwerpen. Doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor AIDS-weeskinderen. Hoe houden de 3 presentatoren hun werkmarathon vol?

Het is niet de eerste keer dat jullie je wagen aan deze werkmarathon. Zijn jullie nog zenuwachtig?

Tomas: "De dagen voor onze start doe ik het doorgaans heel rustig aan. Ik heb dan last van een gezonde nervositeit. Iedereen rondom je bereidt zich ook voor op Music for Life, dus je wordt er constant mee geconfronteerd. Er is geen ontsnappen aan."

Sofie: "Op voorhand nemen we al eens een kijkje in het Glazen Huis. Als ik dat gezien heb, kan ik bijna niet meer wachten. Dan zou ik er het liefst meteen aan willen beginnen. De zenuwen worden echt tastbaar. Eens we bezig zijn heb ik niet meer echt zenuwen voor een shift. Ik krijg dan wel telkens een adrenalinestoot door mijn lijf. Maar als je de play knop indrukt, ben je vertrokken."

Hoe bereid je je voor en wat neem je mee van thuis?

Tomas: “De week voor de start slaap ik zoveel mogelijk, omdat dat hetgeen zal zijn dat ik het meeste ga missen tijdens die zware dagen. Ook wat eten betreft,  probeer ik af te zwakken. Ik heb gemerkt dat dat echt een verschil kan uitmaken. Ik probeer dus al een week op voorhand mijn eetpatroon aan te passen. Eigenlijk neem ik niet veel mee naar het Glazen Huis. De meest gebruikelijke nutsvoorzieningen zoals ondergoed, zeep, mijn computer gaan standaard in mijn koffertje. Dit jaar neem ik ook wat strips mee. Ik vind het fijn om mijn gedachten helemaal op nul te kunnen zetten tijdens mijn pauzes.”

Sam: “Oordopjes zijn van kapitaal belang! Vorig jaar heb ik ondervonden dat ik ook best iets meeneem dat wallen helpt te verbergen. Dat heb ik van Sofie geleerd. Vanaf de derde dag is het namelijk niet meer mooi om aan te zien (lacht).”

Sofie, hoe voel jij je als enige vrouw tussen twee mannen?

Sofie: “Ik heb al gezien dat ik in de slaapkamer tussen de beide heren kom te liggen. Maar eigenlijk kan ik daar heel goed mee om. Ik vertoef graag in mannelijk gezelschap en kan zonder problemen ook wel wat schuine moppen tappen. Met andere woorden, ik zie het volledig zitten!”

Tomas: “Misschien kan je dat best na Music For Life nog eens vragen (lacht).”

Sam: “Sofie is bij deze ook al gewaarschuwd: ik heb wel eens last van een lelijk ochtendhumeur. Vóór ik mijn douche heb genomen, ben ik niet om aan te spreken.”

Wat vinden jullie van Antwerpen als standplaats voor het Glazen Huis?

Sofie: “Ik woon in Antwerpen en ben blij dat het Glazen Huis hier dit jaar neerstrijkt. Elke stad heeft zijn eigen dynamiek en ik ben zeer nieuwsgierig naar hoe het er in Antwerpen aan toe zal gaan. Tot nu toe zijn er al meer acties op touw gezet dan de vorige jaren. Dus ik ben zeer benieuwd naar de uiteindelijke uitslag.”

Tomas: “We hopen wel zoveel mogelijk geld als vorig jaar bijeen te sprokkelen. Maar voor mij zal het altijd geslaagd zijn. Als mensen stilstaan bij de problematiek, en dat doen ze nu al, hebben we al een groot deel van ons doel bereikt.”

Sam: “Zelf vind ik de Groenplaats in Antwerpen de mooiste plek waar we tot nu toe hebben gestaan. Het zicht op de Onze-Lieve-Vrouwetoren is echt magnifiek. Een waar feest om op te staan.”

Het Music for Life lied: 'Never Gonna Stop' - Milow: