Mooie lonen en erg gewild: 3.000 openstaande vacatures voor ingenieurs

Steeds minder studenten kiezen voor een ingenieursopleiding, terwijl steeds meer bedrijven op zoek zijn naar deze profielen. Dat blijkt uit ‘De Ingenieursbarometer’, een onderzoek waarmee USG Innotiv naar aanleiding van de ‘Dag van de Ingenieur’ mee uitpakt. Meer dan 2.000 studenten, professionals in engineering en bedrijven werden ondervraagd.

Tekort van 3.000 ingenieurs

De cijfers liegen er niet om. Met 5.000 openstaande vacatures voor ingenieurs, en maar 2.000 afgestudeerden, is er momenteel een structureel tekort van zo’n 3.000 ingenieurs. Bovendien schrijven steeds minder studenten zich in voor een ingenieursopleiding.

50% van de ondervraagde studenten heeft eigenlijk geen idee van wat een ingenieur doet of wat de opleiding inhoudt, zo blijkt uit de barometer. Slechts 34% van de scholieren in het laatste jaar gelooft dat ingenieur een boeiende job is.

4.700 bijkomende jobs in de technologische industrie

Volgens de meest recente conjunctuurcijfers van Agoria, op basis van een ledenenquête, zouden er in 2011 nog 4.700 jobs kunnen bijkomen in de technologische industrie. Uit hetzelfde bericht blijkt dat de technologische industrie nog een groei van 5,5% tegemoet gaat.

84% van de bedrijven voelt dat de markt terug aantrekt. 73% voelt het nog voorzichtig, 11% spreekt van een forse aantrekking van de markt.

Ingenieurs in 2011

Ingenieurs komen voornamelijk terecht in de industrie (31,3%), het ingenieurswezen en ontwerp (14%) en de bouwsector (12,7%). Studenten hebben een uitgesproken voorkeur om in de energie- en milieusector terecht te komen.

16% van de ingenieurs zijn vrouwen tegenover 84% mannen.

Pro-actief aanwerven te weinig gebruikt

Saskia Kinds, algemeen directeur van USG Innotiv: “Mogelijke alternatieven als pro-actief aanwerven op basis van competenties, stageplaatsen of het aantrekken van buitenlandse ingenieurs worden weinig tot niet benut. Een tekort aan instroom van afgestudeerden en het groot aantal oudere werknemers dat de komende jaren de arbeidsmarkt gaat verlaten, zal ons als organisaties echter dwingen om creatiever na te denken over het inzetten van talenten.”

Lees ook: Hoeveel bedraagt het salaris van een ingenieur?