Mijn persoonlijke pagina

Registreren op Vacature.com

Waar kan ik mij registreren op Vacature?
Je surft naar de pagina Mijn/Vacature. Daar kan je je registreren. Rechts bovenaan vind je de startplaats van de registratiemodule. Daar kies je meteen en login en paswoord, geef je jouw e-mailadres op en klik je op 'volgende'.

Waarom registreer ik mij op Vacature?
Na je registratie kan je je cv online zetten en zo in contact komen met mogelijke werkgevers. Als je wil, dan ontvang je van ons regelmatig de VacaturePush. Dat is een nieuwsbrief met vacatures die overeenstemmen met je profiel. Je kan je ook gratis abonneren op CarrièrePush, een nieuwsbrief met tips om je carrière uit te bouwen.

Wat is het verschil tussen registreren en aanmelden?
Om jezelf te kunnen aanmelden, moet je een registratie hebben op onze site. Tijdens het registreren geef je een aantal gegevens in. Nadien kan je jezelf aanmelden, kan je op zoek gaan naar vacatures en kan je solliciteren, dat alles met de logingegevens die je tijdens de registratie zelf hebt gekozen.

Hoe veilig is het om mijn gegevens op Vacature.com in te vullen?
Als je je gegevens overmaakt, ga je ermee akkoord dat ze verwerkt worden in de databanken van Vacature CV en Jobs&Career CV. Jouw persoonsgegevens worden door ons met de grootste zorg behandeld. We behandelen jouw gegevens volledig volgens de Belgische wettelijke regels, zoals de wet van 8 december 1992. We geven de gegevens in geen geval door aan derden, tenzij je daarvoor expliciet toestemming gegeven hebt. Meer informatie over de behandeling van je persoonlijke gegevens, kan je in onze privacy statement vinden.

Wat moet ik doen als mijn gebruikersnaam al in gebruik is?
Als je gebruikersnaam al in gebruik is door iemand anders, zal je een andere moeten kiezen. Enkele voorbeelden zijn: jan.janssens, janssens.jan, jan.janssens1980, janssens1980, ...

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Wat moet ik doen?
Als je je gebruikersnaam vergeten bent, kan je het opvragen. Dat doe je op de aanmeldingspagina van Mijn/Vacature. Klik op paswoord vergeten (onder de loginknop links in de navigatie), en geef ons je e-mailadres en je geboortedatum. Vervolgens worden je gebruikersnaam en paswoord naar je e-mailadres gestuurd.

Ik ben mijn paswoord vergeten?
Als je je paswoord vergeten bent, kan je het opvragen. Dat doe je op de aanmeldingspagina van Mijn/Vacature. Klik op paswoord vergeten (onder de loginknop links in de navigatie), en geef ons je e-mailadres en je geboortedatum. Vervolgens worden je gebruikersnaam en paswoord naar je e-mailadres gestuurd.

Ik wil mijn paswoord veranderen. Hoe doe ik dat?
Je kan je paswoord veranderen op je persoonlijke pagina Mijn/Vacature. Wanneer je ingelogd bent, dan vind je bovenaan links het blokje 'Mijn profiel', met daarin een overzichtelijke lijst van jouw gegevens. Bovenaan die lijst, klik je op 'logingegevens'. Zo kom je op de pagina terecht waar je jouw logingegevens kan aanpassen.
Welke nieuwsbrieven van Vacature kan ik ontvangen? Hoe kan ik mij hiervoor registreren?
Wekelijks verzenden wij twee nieuwsbrieven, de CarrièrePush en de VacaturePush. In de CarrièrePush wordt iedere week informatie voor en over je carrière gegeven. De VacaturePush stuurt je vacatures die aansluiten met je profiel. Je kan zelf kiezen of je ze dagelijks of wekelijks wil ontvangen. Je kan ze ontvangen als je jezelf registreert op Mijn/Vacature. De registratie is gratis.

Ik wil geen mails meer ontvangen maar wel mijn cv laten staan, is dat mogelijk?
Dat is mogelijk. Als je op je persoonlijke pagina naar je profiel surft, kan je je uitschrijven voor CarrièrePush en VacaturePush door de hokjes naast 'Ik wild e Vacaturepush/Carrièrepush ontvangen' te ontvinken.

Ik wil enkel nieuwsbrieven met carrière-informatie ontvangen, maar ik wil mijn cv niet op internet zetten, is dat mogelijk?
Dat is mogelijk. Je moet je wel registreren om de CarrièrePush te ontvangen. De registratie is gratis en levert een heleboel voordelen op. Je ontvangt niet enkel de CarrièrePush. Je kan via onze site ook gemakkelijk zelf reageren op jobaanbiedingen.

Terug naar overzicht

Mijn/Vacature

Hoe kan ik mijn profiel wijzigen?
Op je persoonlijke pagina kan je jouw profiel wijzigen door links bovenaan in het vak mijn profiel te klikken. Je vindt daar een overzichtelijke lijst met alle gegevens die je zou kunnen willen aanpassen: logingegevens, persoonlijke info, opleidingsinfo, ervaring, enzovoort.

Ik heb mijn profiel ingevuld, maar er zijn geen passende vacatures?
Je kan je profiel aanpassen of versoepelen, zodat je meer kans hebt om passende vacatures te vinden. Het is ook mogelijk dat er momenteel geen passende vacatures zijn. Er worden elke dag nieuwe vacatures op het internet gepost. Het is dus mogelijk dat er de komende dagen wel passende vacatures gevonden worden. Op je persoonlijke pagina kan je jouw zoekcriteria wijzigen door links bovenaan in het vak mijn profiel te klikken op 'Welke job zoek je?'.

Ik heb een dubbele nationaliteit. Wat moet ik nu doen?
Je kan tijdens je registratie maar één nationaliteit ingeven. Als je een dubbele nationaliteit hebt, dan kan je dat vermelden in het vrije invulveld onder extra info.

Mijn opleiding staat niet tussen de hoogst behaalde diploma's. Wat moet ik nu doen?
Indien je diploma niet in de lijst staat, kan je kiezen voor ander diploma (niet in de lijst). In het volgende invulveld exacte naam diploma kan je je diploma specifiëren.

Ik ben student en heb nog geen functie. Wat moet ik nu doen?
Heel eenvoudig. Op de pagina waar je gevraagd wordt om jouw huidige werkgever in te vullen, vink je bovenaan het hokje aan naast 'werkzoekend'.

Mijn huidige functie staat niet tussen de keuzemogelijkheden. Wat moet ik nu doen?
Als je functie niet tussen de keuzemogelijkheden staat, kan je helemaal onder de lijst 'andere functies' kiezen. In het volgende invulveld 'exacte functietitel' kan je je functie specifiëren.

Hoe stel ik mijn cv samen?
Allereerst zorg je ervoor dat je ingelogd bent op Mijn/Vacature. Je klikt nu op de link mijn cv, links in de navigatiebalk. Je komt dan op de startpagina voor het samenstellen van jouw cv terecht. Vanaf dit punt volg je gewoon de aanwijzingen. Let er wel op dat je alle verplichte velden ingevuld hebt. Je herkent ze aan de
asterisk (*).

Ik wil mijn cv aanpassen. Hoe moet ik dat doen?
Je kan je cv steeds aanpassen. Allereerst zorg je ervoor dat je ingelogd bent op Mijn/Vacature. Je klikt nu op de link mijn cv, links in de navigatiebalk, of op het blokje 'mijn cv beheren' in het midden van de pagina. Je komt dan op de startpagina voor het samenstellen van jouw cv terecht. Een klik op één van de vier grote grijze blokken, brengt je bij het item dat je wil aanpassen.

Ik wil gegevens uit mijn cv wissen. Hoe moet ik dat doen?
Heel simpel. Onder elke rubriek van je cv staat een knop verwijderen.

Is het mogelijk meerdere diploma's/cursussen/stages/talen/... in te geven?
Het is mogelijk om meerdere diploma's op je cv in te geven. Nadat je je diploma ingegeven en opgeslagen hebt, verschijnen automatisch de nodige lege velden om een volgend diploma in te voegen.
Hetzelfde is van toepassing op je aanvullende cursussen, stages, talen, werkervaringen en referenties. Na het invullen van het eerste, klik je op toevoegen en je vult de volgende in.

Hoe kan ik mijn hoofddiploma wijzigen?
Je hoofddiploma is het diploma dat in je profiel staat. Om dat aan te passen, moet je je profiel wijzigen.

Ik ben tweetalig opgevoed en heb dus twee moedertalen. Wat moet ik doen?
Je kan maar één moedertaal kiezen. Bij je andere moedertaal kan je wel de hoogste kennisniveaus aanduiden. Op die manier is het duidelijk dat je een grote kennis van beide talen bezit.

Kan ik een cv opstellen dat niet zichtbaar is voor de werkgevers?
Ja, dat is mogelijk. Je kan dat doen door in de rubriek mijn cv te klikken op 'status van mijn cv', helemaal onderaan in de lijst. Vervolgens kies je voor de optie niet actief.

Ik wil mijn cv online zetten maar mijn werkgever mag dat niet weten. Wat moet ik doen?
Het is mogelijk om je persoonlijke gegevens en je huidige werksituatie te verbergen. Je kan dat doen door in de rubriek mijn cv te klikken op 'status van mijn cv', helemaal onderaan in de lijst. Als je de combinatie actief-vertrouwelijk kiest, is je cv voor de werkgevers zichtbaar maar toont het geen persoonlijke gegevens en informatie over je huidige werksituatie. Geïnteresseerde werkgevers kunnen je enkel contacteren via Vacature.

Hoe kan ik mijn cv bekijken?
Nadat je je cv ingevuld en opgeslagen hebt, kan je hem bekijken via een klik op de knop 'Preview'. Je cv wordt geopend in een nieuw venster.

Hoe kan ik zien welke gegevens als vertrouwelijk beschouwd worden?
Als je op de optie bekijk cv bovenaan in de menubalk klikt, krijg je je cv te zien. De vertrouwelijke gegevens worden in een andere kleur weergegeven.

Hoe kan ik een foto aan mijn cv toevoegen?
Je kan een pasfoto aan je cv toevoegen door op je persoonlijke pagina naar mijn cv te surfen. Dat vind je links in de navigatiebalk. Vervolgens vind je het grijze blokje 'Foto' om je pasfoto op te laden. Je pikt jouw foto van je computer, diskette, CD-ROM of USB-stick op via de button 'doorlopen'. Vervolgens klik je op upload en jouw foto wordt toegevoegd aan jouw standaard Vacature-cv. Let er wel op dat de foto die je wil toevoegen niet groter is dan 2 MB. Het formaat is bij voorkeur .gif of .jpeg, maar ook andere formaten die door een webbrowser ondersteund worden, zijn toegelaten.

Ik heb een foto toegevoegd, maar mijn cv is vertrouwelijk. Wordt mijn foto getoond?
Neen, je foto wordt niet getoond. Alle persoonlijke gegevens en informatie over je huidige werksituatie worden verborgen. Als je wil zien welke gegevens getoond worden, kan je dat doen via de knop 'bekijk cv', bovenaan in de menubalk. De vertrouwelijke gegevens worden in een andere kleur weergegeven.

Hoe kan ik een video-cv toevoegen?
Je kan een video-cv opladen via de knop video-cv op de pagina 'mijn cv'. Je pikt jouw filmpje van je computer, diskette, CD-ROM of USB-stick op via de button 'doorlopen'. Vervolgens klik je op upload en jouw filmpje wordt toegevoegd aan jouw standaard Vacature-cv. Let er wel op dat het video-cv dat je wil toevoegen niet groter is dan 5 MB. Het formaat is .mov of .avi of .mpeg.

Waar moet ik aandacht aan schenken als ik een video-cv maak?
Het filmpje is bij voorkeur ongeveer 20 tot 30 seconden lang. Het formaat is .mpeg, .mov of .avi. De werkgevers kunnen je video-cv enkel zien als je cv actief en volledig beschikbaar is voor hen. Probeer jezelf echt te verkopen. Uiteindelijk is je enige doel om een sollicitatiegesprek te versieren.

Kan ik een WORD-cv aan mijn persoonlijke cv toevoegen?
Je kan een Word-cv opladen via de knop Word-cv op de pagina 'mijn cv'. Je pikt jouw Word-cv van je computer, diskette, CD-ROM of USB-stick op via de button 'doorlopen'. Vervolgens klik je op upload en jouw cv wordt toegevoegd aan jouw standaard Vacature-cv. Let er wel op dat het Word-cv dat je wil toevoegen niet groter is dan 2 MB. Het formaat is .doc of .pdf.

Kan ik mijn cv als een link toevoegen? Waar?
Dat is mogelijk. Je kan een url naar je cv of portfolio opladen via de knop Word-cv op de pagina 'mijn cv'. Je geeft de url in plus een beschrijving en klikt op 'toevoegen'. De url wordt nu toegevoegd.

Hoe lang zal mijn cv online blijven?
Jij kan steeds je cv raadplegen en aanpassen. We raden je aan om je cv regelmatig aan te passen, zodat de werkgever steeds de recentste informatie over je kan zien. Als je je cv gedurende 6 maanden niet gewijzigd hebt, ontvang je een mail van ons waarin we je aanraden om je cv te updaten. Een cv dat de laatste 6 maanden niet gewijzigd werd, wordt namelijk niet meer aan werkgevers getoond. Je kan dus niet meer gecontacteerd worden.

Word ik snel gecontacteerd wanneer ik mijn cv online plaats?
Het gebeurt regelmatig dat werkgevers werkzoekenden contacteren. De frequentie is natuurlijk afhankelijk van de functie waarnaar je op zoek bent. Voor sommige functies zijn er meer vacatures dan andere.

Ik ontvang de VacaturePush, maar kan die niet lezen?
Het is mogelijk dat je mailbox geen nieuwsbrieven ondersteunt die opgemaakt zijn in html-code. In dat geval kan je die functie uitschakelen in je profiel. Je moet dan de functie text only selecteren in plaats van 'html'.

Hoe kan ik mijn vacatures bewaren?
Elke vacature die je interessant lijkt, kan je heel gemakkelijk opslaan. Je klikt gewoon op het sterretje dat naast de interessante vacature staat en wij slaan die vacature voor je op in je persoonlijke pagina.

Waar vind ik mijn bewaarde vacatures terug?
De vacatures die je bewaard hebt, vind je terug op je persoonlijke pagina, onder de link Bewaarde vacatures. Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om je bewaarde vacatures te raadplegen.

Hoe kan ik solliciteren via mijn cv-service?
Je kan enkel van deze functie gebruik maken als je een online Vacature-cv hebt. Die kan je aanmaken door via je persoonlijke pagina op Mijn/Vacature naar mijn cv te surfen en daar je gegevens in te vullen. Als je alle gegevens ingegeven en opgeslagen hebt, kan je online solliciteren. Boven en onder elke vacature vind je een knop solliciteer via mijn cv-service. Als je hierop klikt, krijg je in een volgend scherm de vacature te zien en kan je een begeleidende tekst toevoegen. Dat vormt eigenlijk je sollicitatiebrief. Vervolgens wordt er gevraagd of er een referentienummer in de vacature staat. Indien dat het geval is, moet je die hier ingeven. Het is mogelijk je WORD-cv of een link naar je cv mee te verzenden. Als je alles ingevuld en nagelezen hebt, klik je op verstuur. Je sollicitatie wordt aan het bedrijf bezorgd.
Je kan enkel van de functie gebruik maken als het bedrijf een e-mailadres in haar advertentie heeft opgenomen.

Hoe kan ik mijn sollicitaties bewaren?
Al je sollicitaties worden automatisch naar bewaarde sollicitaties verzonden. Daar worden ze bewaard.

Waar vind ik mijn bewaarde sollicitaties terug?
Je vindt je bewaarde sollicitaties op je persoonlijke pagina Mijn/Vacature. Als je klikt op bewaarde sollicitaties, links in de navigatiebalk, kan je ze zien.

Hoe vul ik de Competence Indicator in?
Wanneer je je op jouw persoonlijke pagina Mijn/Vacature bevindt, zie je links in het navigatiemenu de link Test jezelf. Wanneer je op die link klikt, kom je op de startpagina van de Competence Indicator. Je wordt nu gevraagd om enkele gegevens over jezelf aan te vullen. Wanneer je dat gedaan hebt, klik je op naar test. Je doorloopt nu een tiental pagina's met stellingen. Op het balkje onder elke stelling duid je aan in hoeverre je het eens bent met die stelling. Wanneer je alle stellingen hebt beoordeeld, word je doorverwezen naar een pagina die je jouw profiel meedeelt. Op die pagina kan je jouw talentcertificaat bekijken door op de link Bekijk mijn talentcertificaat te klikken.

Wat is mijn TalentCertificaat?
Wanneer je de Competence Indicator hebt ingevuld, kan je jouw resultaat vastleggen in een TalentCertificaat, een document dat je kan bewaren en afprinten. Dat certificaat is ondertekend door de Vlerick Leuven Gent Management School en door Vacature. Bij je volgende sollicitatie of evaluatie heb je dus meteen een extra troef in handen. Zorg er wel voor dat je niet vergeet hem te bewaren op je computer. Anders kan je hem niet afprinten of meesturen bij je volgende sollicitatie.

Terug naar overzicht