Mijn job bij Optima

Naam: Lena Van Der Biest
Werkgever: Optima
Functie: Marketing Consultant
Diploma: Bedrijfsmanagement en marketing

Deze week mag ik jullie een beeld schetsen van mijn job bij Optima. Sinds twee jaar ben ik hier aan de slag als Marketing Consultant: een boeiende job met veel afwisseling!

Eigenlijk ben ik de spil tussen de marketingafdeling en de Financial Planning Consultants en Senior Financial Planning Consultants die rechtstreeks met onze potentiële klanten in contact komen. Ik bezoek dagelijks accountants, bedrijfsrevisoren, voorzitters van verenigingen en ook andere bedrijven om met hen te bespreken of we tot een samenwerking kunnen komen.

Het uiteindelijke doel is een voordracht vastleggen voor de Senior Financial Planning Consultant zodat hij tijdens die avond onze diensten kan voorstellen aan mogelijke klanten en hen op die manier van het nut én de nood aan financiële planning kan overtuigen. Het lijkt eenvoudig maar er komt heel wat bij kijken.

Mijn agenda wordt grotendeels gevuld door collega’s van de binnendienst, zodat ik me grotendeels kan concentreren op mijn gesprekken met potentiële partners, alsook de opvolging van bestaande contacten.

80% van de tijd ben ik “op de baan”, daarnaast heb ik uiteraard ook wat administratieve taken en belacties. Twee à drie keer per maand gaat er een voordracht door, waar ik aanwezig ben om alles in goede banen te leiden.

Maandagmorgen ... We vliegen er direct in met een drukke agenda! Vandaag heb ik vier afspraken met accountants in Oost-Vlaanderen. Diegenen die ons bedrijf nog niet kennen geef ik een volledige voorstelling van Optima en toets ik af of er binnen hun cliënteel mogelijke opportuniteiten zijn.  Het organiseren van een voordracht samen met de accountant is de ideale gelegenheid om zijn klanten te informeren over de noodzaak van financiële planning. Op deze manier is ook de accountant vanaf het begin betrokken bij het dossier. Zo’n voordracht leg je zeker niet bij elk bezoek vast, integendeel, het zal een paar bezoeken duren vooraleer je het vertrouwen wint en ook vooraleer we op dezelfde golflengte zitten.

Om 16.30 uur heb ik nog een afspraak op kantoor met de marketing manager. Ik kreeg het voorstel van een vereniging van kinesisten om mee te werken aan een symposium, dus moeten we even het budget en de mogelijkheden bespreken. Super. Ik krijg toelating om hieraan mee te werken, dus dat wordt een leuke uitdaging.