Meer nieuwkomers haken af

“Opvallend meer nieuwkomers haken de eerste zes maanden af, hoor ik bij personeelsmanagers”, zegt Johan Ceulemans, algemeen directeur van het rekruteringsbureau DIP.

“Dit is een nieuw fenomeen. De crisis speelt hier: vele bedrijven wierven de voorbije jaren niet meer aan. Nu mag er eindelijk iemand bij. De verwachtingen over die ene nieuweling liggen vaak te hoog.”

De Nationale Bank bevestigt dit fenomeen in haar nieuwe onderzoek naar de sociale balansen van de bedrijven in België over 2010: vergeleken met 2009 nam het aantal ‘spontane uittredingen’ in 2010 met 6 procent toe. Omdat de economische conjunctuur wat verbeterde, hebben werknemers meer mogelijkheden om elders een baan te vinden. Elk jaar verlaat zowat een derde van de werkkrachten (29,7%) een Belgisch bedrijf, lezen we in de sociale balansen over 2010. Hiervan bestaat wel ruim de helft uit tijdelijke werknemers.

Op jaarbasis verlaat ongeveer 13,2 procent van de werknemers met een vast contract hun werkgevers. “Dat rotatiepercentage varieert heel sterk van onderneming tot onderneming”, stelt P. Heuse van de Nationale Bank vast. “In de industrie, de financiële instellingen en de gezondheidszorg ligt de rotatiegraad vrij laag. Omgekeerd verandert het personeel in sectoren  als ‘kunst en amusement’ en het ‘verschaffen van accommodatie en maaltijden’ heel vaak.”

Het gaat hier niet over de grote massa, vinden twee personeelspecialisten. “Het ongenoegen over de nieuwe werksituatie leidt slechts bij een kleine fractie tot een breuk”, schat Michel Deboeck. “Ik schat dat een op de dertig na 100 dagen opstapt. Pas op, werknemers die toch teleurgesteld zijn over hun overstap, zoeken na twee, drie jaar gegarandeerd iets anders. En die groep schat ik op een à twee op tien.”

Bij BNP Paribas Fortis zijn er nog 828 nieuwkomers die in 2011 aangeworven zijn, in dienst. Verleden jaar al vielen er een zeventigtal starters af. Johan De Meerleer: “Van die zeventig ging een derde uit eigen beweging weg. Twee derde rondde zijn proefperiode niet succesvol af. Dat is een aanvaardbaar quotum.”

Daarom schatten we dat 4 tot 6 procent van de nieuwe rekruten in Belgische bedrijven binnen de eerste honderd dagen uit eigen beweging weer opstapt.