Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Journalist van Vacature wint persprijs van Citibank

Citibank bekroonde gisteravond Vacaturejournalist Filip Michiels met de Citi Journalistic Excellence Award. Hij kreeg deze prijs voor zijn artikel 'Undercover in Dubai: hoe luxehotels en sjeiks munt slaan uit businessprostitutie'. De jury, voorgezeten door Minister van Staat Herman De Croo, loofde vooral de verrassende journalistieke invalshoek.

Even opfrissen...

Journalist Filip Michiels en fotografe Isabel Pousset trokken in mei vorig jaar naar Dubai, dat zich de laatste jaren ontpopte tot belangrijkste niet-Europese bestemming voor Belgische zakenreizigers. Met dank aan de strategische ligging, de boomende vastgoedmarkt en een bijzonder hoge concentratie aan steenrijke mensen. Ze stelden er met eigen ogen vast dat het kleine emiraat de afgepeigerde zakenreiziger nog wel wat meer te bieden heeft: prostituees. In alle kleuren, maten en nationaliteiten bevolken ze er de bars en nachtclubs van tientallen luxueuze hotels. Bij duizenden tegelijk.

Gereputeerde internationale hotelketens zoals Radisson of Hyatt spelen het spelletje vrolijk mee, en verdienen elke avond duizenden euro’s aan deze lucratieve business. En hoewel prostitutie in dit moslimland strikt illegaal is, knijpen ook de immigratiediensten, politiebonzen en het lokale establishment graag een oogje toe. Meer zelfs: ze snoepen vrolijk mee van al die verboden vruchten, verdienen hopen geld aan de import van Oost-Europese en Aziatische vrouwen en treden hoogstens pro forma op tegen de meest extreme uitspattingen van mensenhandel.

Lees het artikel opnieuw.