How we saw la vie en rose with Miss Danielle

Verspreid over de voorbije Summerschool dagen hadden we, gedurende een aantal uren, het genoegen begeleid te worden door Miss Danielle, een blondharige, enthousiaste ex- Gantoise die sinds een kwarteeuw toeristen  door de Franse rivièra gidst. Haar Gentse accent en vocabulaire heeft ze ingeruild voor een Mediterrane tongval; evenzeer heeft ze zich de locale cultuur en klasse eigen gemaakt.  Doorheen de vele interessante geschiedkundige feiten en culturele weetjes die Danielle met ons deelde, ontsnapte al eens een originele uitdrukking aan haar verbeeldingskracht. We delen er graag enkele met u.


-          Wist u dat de nieuwe Toyota’s op de Sophia Antipolis campus door ingenieurs worden verzonnen?


-          Onze bus reed niet in de richting van onze bestemming maar in de directie van Cannes, Entrevaux, Nice of Mougins.


-          Behoed u om bij uw naasten uit de gratie te vallen en personata non grata te worden.


-          De volgende keer dat u op de esplanade van Nice kuiert, zult u misschien ook dat ene gebouw in originele Art Deco New Wave stijl opmerken.


-          In de locale supermarkten kunnen naast “des produits alimentaires” ook alimentatie producten gekocht worden.


Wilt u de Côte d’Azur ook wel eens vanuit een origineel oogpunt aanschouwen? Danielle bekijkt het leven letterlijk en figuurlijk doorheen roosgekleurde brillenglazen. Ook voor u het proberen waard… Bonne chance!


(Door Joke Ottevaere en Tom Haverhals)