Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

How we let our hair down with Prof. dr. David Venter

Stellen dat de ‘negotiatie’ sessie gisteren boeiend en vermakend was, kan moeilijk een overdrijving genoemd worden. Niet alleen omwille van de enthousiaste en krachtige non-verbale communicatie van Prof. dr. David Venter, maar zeker ook door de ontroerende en kleurrijke anekdotes en quotes waarmee hij zijn discours spekte. Hieronder een selectie.


1.       Via Mark Twain spoorde David Venter ons aan om NU te starten met avonturieren en exploreren. Want “20 years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the things you did do”.


2.       Stel jezelf een vrouw met kokket en strak opgestoken haar voor. Beeld je nu in dat diezelfde vrouw de speldjes één voor één uit haar kapsel trekt en de haren losschudt. Haar stijfheid verandert in plezier. Oftewel de Zuid-Afrikaanse uitdrukking voor fun hebben: to let down your hair.


3.       “Allow yourself to do well”. Volgens David Venter haal je uit het leven wat je er zelf van verwacht. En is je grootste vijand om die verwachtingen te laag te zetten niemand minder dan jezelf.


4.       Beeld jezelf een man gekleed in pak,met een overdreven grote glimlach en zwaar aan het gesticuleren uit tevredenheid en geluk, en David Venter die je toefluistert  “The guy is so happy his buttons threaten to fly”.  J


5.       Rode draad doorheen David Venters speech, zijn eigen houding en zoals we uit zijn anekdotes over Nelson Mandela mogen afleiden ook die van Mandela himself: “ALWAYS respect the dignity of other people”.


6.       En om af te sluiten deze -Afrikaanse sprekende woorden: rekenaar (computer), moltrein (metro) en streelperceel (… aan u het raden!).


 


(Door Joke Ottevaere)