Hoeveel vragen De Romeo's voor een optreden?

Met hun jongste kraker ‘Vlaanderen feest’ hebben De Romeo’s de hoofdvogel afgeschoten op Radio 2 Zomerhit. Hoeveel vraagt de in witte pakken gestoken ambiancegroep eigenlijk voor een optreden?

In 2003 zijn de acteurs Chris Van Tongelen en Davy Gilles samen te zien in de Vlaamse musicalversie van ‘Romeo en Julia’. Het klikt tussen beide heren en na afloop besluiten ze om, aangevuld met Familie-acteur Gunther Levi een zangtrio te vormen en mee te doen aan de vtm zomertour.

De nieuwbakken formatie laat zich daarnaast ook inhuren voor bedrijfsfeesten en na enige tijd duiken Levi, Gilles en Van Tongelen op in Vlaamse feesttenten, op braderijen en volkse festivals. De eerste jaren verlopen vrij moeizaam voor het trio, maar na verloop van tijd komt het succes dan toch.

Met hun eerste volledig Nederlandstalige full-cd ‘In ’t wit’ uit 2011 scoren De Romeo’s voluit: de plaat haalt goud en de bijhorende single ‘Naar de kermis’, een duet met schlagerkoningin Laura Lynn, bereikt de toppositie in de Vlaamse hitlijst.

Sinds opvolger ‘Feesten in stijl’, hun eigen jaarlijkse meezingevenement ‘Het Zingpaleis’ in de Ethias Arena en zeker na het behalen van de Radio 2 Zomerhit mogen De Romeo’s zich een van de populairste ambiancegroepen in Vlaanderen noemen. Hun motto? “Tien seconden en de zaal ontploft.”

Extra blazers

De Romeo’s komen live in diverse formules. Hen inhuren om mee te komen zingen met de muziek op een bandje kost je 3.500 euro. Niet bepaald goedkoop in vergelijking met live on tape concerten van andere Vlaamse artiesten, maar De Romeo’s zijn dan ook met drie, hun pakken zien er kraaknet uit en op het podium geven ze zich helemaal.

Een gastoptreden van een halfuurtje bij een showorkest zoals de Golden Bis Band, de Lou Roman Band of een orkest naar keuze kan voor 3.750 euro.

Wie het echte werk wil, telt 5.590 euro neer. Voor die prijs rukken De Romeo’s uit met hun vaste begeleidingsband: Jan Decombele (gitaar), Claude De Maertelaere (keyboards), Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck (bas) en Dany De Coninck (drums).

Voor 1.400 euro meer krijg je het ‘nec-plus-ultra’: een ‘deluxe’ liveshow van anderhalf uur met nog drie extra blazers en percussionist Kurt Lelievre die het geheel wat bijkomende schwung meegeven.

Het hoge prijskaartje van De Romeo’s heeft de organisatoren in elk geval niet afgeschrikt: in 2011 stonden de zingende acteurs meer dan 150 keer op het podium en de komende tijd treden ze bijna dagelijks minstens één keer op. Laat het duidelijk zijn: de garantie op een zaal vol krijsende vrouwen en een niet-aflatende stroom van polonaises, dat mag gerust iets kosten.

De prijslijst
Formule Duur Prijs
Gastoptreden 1 x 30 min. 3.750 euro
Live on tape 1 x 40 min. 3.500 euro
Live 1 x 75 min. 5.590 euro
Live deluxe 1 x 90 min. 6.990 euro

De Romeo's steken het vuur aan de lont