Hoeveel verdient een preventieadviseur?

Naam: Kristel Plu

Leeftijd: 29

Beroep: Preventieadviseur arbeidsveiligheid Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Woonplaats: Antwerpen

Burgerlijke Staat: Ongehuwd

Netto maandsalaris: 2.100 euro

Extralegale voordelen: Groepsverzekering, maaltijdcheques, fiets- of kilometervergoeding, Port Plus (komt tussen in culturele activiteiten, e.d.)

Sparen: 500 euro per maand

Beleggingen: Geen

"Als preventieadviseur proberen we onze werknemers, zoals matrozen en kraanmannen, in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten werken. Bovendien nemen we de nodige maatregelen op gebied van veiligheid, geven we ergonomische adviezen,… Het is een hele leuke, afwisselende job omdat je met zoveel mensen in contact komt en omdat de opdrachten zo divers zijn."

Appartement: 750 euro per maand

“Ik wilde heel graag in het centrum van de stad Antwerpen wonen, en daar heb ik wel een duurder appartement voor over. Het kost me 750 euro per maand, maar de locatie is dan ook echt super: winkels achter de hoek, terrasjes vlakbij, … Ik heb jaren geen wagen gehad omdat ik zowat alles te voet kan doen.”

“Zo'n drie keer per jaar trek ik er vier of vijf dagen tussenuit. Zo ben ik nu al in Londen, Texel en de Duitse Eifel geweest. Een citytrip met de trein kost al gauw 750 euro, maar als ik ga varen met een vriend die een zeilboot heeft, of we rijden samen met vrienden in een busje, dan geven we maar 300 euro uit. Meestal gaan we dan wandelen, fietsen of kajakken.”

Cultuur opsnuiven voor weinig geld

“In Antwerpen is er altijd iets te beleven. Ik ga zeker elk week uit eten, ga vaak naar een festival of evenement en ben vrijwilliger bij cultuurhuis De Roma, waardoor ik daar regelmatig gratis voorstellingen kan meepikken. Je kunt echt wel van cultuur genieten voor weinig geld. Alleen voor Cirque du Soleil maak ik een uitzondering. Hun laatste voorstelling heeft me 160 euro voor twee tickets gekost, maar het is dan ook echt de moeite.”

Tekst: Lore Callens - Foto: Griet Dekoninck

Op zoek naar een job als preventieadviseur? Neem dan zeker eens een kijkje op onze jobsite!