Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdienen de Rode Duivels?

Het gaat goed met het Belgisch voetbal, dank u wel. En het gaat zo mogelijk nog beter met onze nationale ploeg: na hun overwinning tegen Schotland zijn de Rode Duivels 83% zeker van deelname aan het WK 2014 in Brazilië. Dat berekende het sportstatistiekenbureau Infostrada.

Er is nochtans een exodus van talent in de Belgische competitie. Na een sterk debuut van een Belgische speler wordt hij steevast weggekocht door een kapitaalkrachtige buitenlandse ploeg. Maar welke Rode Duivel verdient het best?

Vincent Kompany: 13,2 miljoen euro bij Manchester City

Kompany is uitzonderlijk populair over het kanaal. Hij werd zelfs uitgeroepen tot beste speler van de eerste klasse. Manchester City won vorig jaar de titel in de Premier League, en dat hadden ze niet in het minst te danken aan deze ex-Anderlechtspeler. De verdediger van de Rode Duivels heronderhandelde niet zo lang geleden zijn contract en blijft zes jaar langer in Manchester hangen. Voor die periode krijgt hij 80 miljoen euro in het totaal, of meer dan 13 miljoen euro per jaar. Volgens Het Nieuwsblad maakt dat van hem de zesde best betaalde voetballer ter wereld.

Bekijk hier ook hoeveel Eden Hazard, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Steven Defour en de andere duivels verdienen!