Hoeveel verdiende Mathias De Clercq met zijn eerste job?

Geboortedatum: 26 december 1981

Opleiding: Licentiaat in de rechten

In de politiek sinds: 2007

Mandaten: Eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd & Middenstand in Gent, Kamerlid voor Open VLD

Matthias De Clercq kwam in 2006 voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag, nauwelijks 4 jaar later, trekt hij de kamerlijst voor Oost-Vlaanderen. Hoeveel uren werkt hij gemiddeld per week? En wat zijn zijn sterktes en zwaktes?

1. Van welke job droomde je als kind? Voetballer
2. Deed je ooit een vakantiejob? "Ja, ik werkte twee jaar als vuilnisman bij Ivago. Daarnaast was ik ook monitor bij de speelpleinwerking ’t Leebeekje en ging ik aan de slag als keukenhulp en opdiener in de eetzaal van K12 in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Tussendoor heb ik meermaals als garçon gewerkt."
3. Wat was je eerste echte job? Hoeveel verdiende je ermee? "Stagiair-advocaat aan de balie van Gent bij het kantoor Devers. Als stagiair-advocaat verdiende ik 1.250 euro bruto."
4. Wanneer wil je zelf met pensioen? "Als mijn gezondheid het toelaat, wil ik zolang mogelijk werken."
5. Welk advies geef je aan sollicitanten? Aan jongeren? "Zoveel mogelijk ervaring opdoen door stages te volgen. En altijd jezelf blijven."
6. Wat zijn je 3 sterkste/slechte kanten? Sterktes: gedreven, teamspeler, joviaal; zwaktes: ongeduldig en veeleisend
7. Hoeveel uren per week werk je gemiddeld? "’s Morgens vertrek ik om 7.30u, ’s avonds kom ik thuis rond 22u. Mijn weekend begint doorgaans pas zondagmiddag."
8. Wat was de laatste opleiding die je volgde? "Master na Master in Europees en Internationaal recht aan de VUB. Daarvoor stuurde ik Rechten aan de Universiteit Gent."
9. Wat was je grootste blunder tot nu toe? "Tijdens een speech in aanwezigheid van iemand van de Oost-Vlaamse bestendige deputatie noemde ik die mijnheer de gedupeerde in plaats van gedeputeerde. Hij kon er gelukkig mee lachen."
10. Wat doe je om je te ontspannen na je werk? "Hardlopen, naar de voetbal gaan met mijn vrienden, een boek lezen."

Ontdek ook hoeveel de andere politici verdienden met hun eerste job.