Hoeveel verdiende Annemie Turtelboom met haar eerste job?

Geboortedatum: 22 november 1967

Woonplaats: Puurs

Burgerlijke staat: Getrouwd, 2 kinderen

Laatste job buiten de politiek: Hoofd marketingafdeling training aan de Katholieke Hogeschool Leuven (tot 2003)

Politieke loopbaan: Werd in 2003 volksvertegenwoordiger voor Open VLD en legde zich vooral toe op sociale zaken, werk en pensioenen. Werd daarna achtereenvolgens minister van Asiel- en Migratiebeleid (2008-2009) en van Binnenlandse Zaken (2009-heden)

Annemie Turtelboom was achtereenvolgens federaal minister van Asiel- en Migratiebeleid en van Binnenlandse Zaken. Twee keer een zware portefeuille. Droomde ze altijd al van zo'n verantwoordelijke job? En wat zijn haar sterktes en zwaktes?

1. Van welke job droomde je als kind? "Piloot worden."
2. Deed je ooit een vakantiejob? Zo ja, welke? "Bootjes verhuren op een recreatiedomein, de stock tellen in doe-het-zelf-zaak, …"
3. Wat was je eerste echte job? Hoeveel verdiende je ermee? "Secretariaatswerk op een school. Ik verdiende ongeveer 32.000 Belgische frank per maand."
4. Wanneer wil je zelf met pensioen? "Ik werk zeer graag, heb altijd fulltime gewerkt, en hoop nog lang gezond en fit te zijn om te blijven werken."
5. Welk advies geef je aan sollicitanten? Aan jongeren? "Ga in elke job en elke jobkans voluit. Dan komt het sowieso goed."
6. Wat zijn je 3 sterkste/slechte kanten? "Mijn sterktes zijn meteen ook mijn zwaktes: doorzettingsvermogen tot in het absurde, constant openstaan voor averechtse en andere standpunten tot in het absurde, grote beschikbaarheid tot in het absurde."
7. Hoeveel uren per week werk je gemiddeld? "Als minister werk je altijd 24 op 24, 7 dagen op 7."
8. Wat was de laatste opleiding die je volgde? "Toen ik alles economiste afstudeerde, heb ik nadien ook cursussen marketing en verzekeringen bijgevolgd. In de politiek studeer je constant bij. Via nota’s dossiers, congressen, …."
9. Wat was je grootste blunder tot nu toe? "Laat het me erbij houden dat ik snel vergeet en niet in het verleden leef. Dat helpt."
10. Wat doe je om je te ontspannen na je werk? "Met mijn kinderen bezig zijn."

Bekijk ook de antwoorden van de collega-politici.