Hoeveel bedraagt het loon van een it'er bij KBC?

Jorre Van Den Broucke is 24 en haalde vorig academiejaar zijn masterdiploma informatica. Meteen daarna ging hij aan de slag bij KBC. "Momenteel geef ik technische ondersteuning aan klanten met it-problemen, wellicht zal ik op termijn doorgroeien naar derdelijnshulp." Hij verdient er 1.750 euro netto per maand. Waar geeft hij zijn geld aan uit?

5.000 euro voor meubilair

“Ik ben net gaan samenwonen met mijn vriendin en we hebben zowat alle meubelen nieuw gekocht. Een grote kleerkast, bed, eettafel, kasten, zetels, een salontafel en een wasmachine. Gelukkig is er IKEA, want daardoor hebben we de kosten nog binnen de perken kunnen houden. We hebben ongeveer 5.000 euro uitgegeven.”

6 computers

“Ik ben nogal een technologiefreak en mijn vriendin is bezig met fotografie: best wel dure hobby’s. In totaal hebben we zes computers in huis, al zijn daar ook twee laptops van het bedrijf bij. In principe probeer ik om de drie jaar een nieuw waardevol stuk te kopen. Vorige keer was dat een 24 inch-scherm van 1.400 euro. Nu we zoveel geïnvesteerd hebben in ons interieur, ga ik me dit jaar wat inhouden.”

Parijs voor 500 euro

“Ik speel badminton en ben veel bezig met muziek en film, we hebben zelfs een projector in huis. Toch is dat niet onze grootste uitgavenpost. Mijn vriendin komt uit Polen, dus trekken we regelmatig naar daar. Onlangs zijn we ook drie dagen naar Parijs geweest. Omdat zij daar nog nooit geweest was, hebben we heel veel dingen bezocht en minstens 500 euro uitgegeven. Voor dat bedrag kan je ook moeiteloos een weekje naar Tunesië, maar dat is niets voor mij. Ik blijf liever in Europa.”

Tekst: Lore Callens - Foto: Tiny Bogaerts

Kijk ook eens in de portemonnee van:
- een advocaat

- een chef-kok

- een cipier