Hoe ziet het CV van Kim Geybels eruit?

Kim Geybels verscheen deze week voor de tucht -en verzoeningscommissie van de N-VA. Die adviseert om haar uit de partij te zetten. De 28-jarige spoedarts verklaart dat ze bij haar ontslag als senator onder druk werd gezet door haar partij. Tijd om een blik te werpen op haar CV.

Personalia

Geboortedatum: 29 oktober 1981
Geboorteplaats: Herk-De-Stad
Hobby's: een goed boek lezen, tv kijken
Interesses: astronomie, religie, wetenschapsfilosofie, quantummechanica

Opleiding:

- Kandidaturen Biomedische Wetenschappen aan UHasselt
- Geneeskunde aan KUL
- Brevet Acute Geneeskunde

Politieke loopbaan

- Haar politieke loopbaan start 8 jaar geleden wanneer Geybels zich een partijkaart van de N-VA aanschaft. Naar eigen zeggen wordt ze begeesterd door de lessen geschiedenis over de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. Ze zet zich in voor de lokale afdeling Herk-De-Stad/Halen/Lummen en is arrondissementeel bestuurslid in Limburg. Ze schopt het tot coördinator externe relaties en ondervoorzitter van Jong N-VA.

- Op 19 juli 2010 wordt ze verkozen tot voorzitter van Jong N-VA. Die functie zal ze tot en met 1 september 2010 bekleden.

- Na de verkiezingen van 13 juni 2010 waar ze 42.618 voorkeursstemmen behaalt, krijgt ze een senaatszetel toegewezen. Haar zetel behoudt ze tot 31 augustus 2010. Na een reis in Thailand waar ze in verband wordt gebracht met een drugszaak, tekent ze haar ontslagbrief. De tucht- en verzoeningscommissie van de N-VA adviseert om haar uit de partij te zetten. Als een tweederde meerderheid van de partijraad akkoord gaat met dit advies, wordt Geybels effectief van de ledenlijst geschrapt.

Beroep

2007 - ...: Urgentiearts in het Mariaziekenhuis, Overpelt

Foto: www.kimgeybels.be

Werp ook eens een blik op:
- Het CV van kopman Bart De Wever
- Het CV van Prins Filip
- Het CV van Wesley Sonck