Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe ziet de werkdag van Michiel Devlieger eruit?

Michiel Devlieger  presenteert van maandag tot en met donderdag iedere avond De Laatste Show. Hoe ziet een werkdag eruit?

6.15 uur. Ik sta vroeg op. Ik moet iets na 7 uur op de VRT zijn voor enkele interviews naar aanleiding van het nieuwe seizoen van De Laatste Show. Een uur later doe ik enkele interviews voor de Pakistan-actie die we woensdag met De Laatste Show organiseren. Ik doe een babbel op MNM, Studio Brussel en Radio 2. Iets na 8.30 uur zit ik ook in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

10.00 uur. Redactievergadering in het hoofdkwartier van Woestijnvis. We bekijken wie de gasten van dinsdag en de rest van de week worden. Op dinsdag krijgen we onder meer Herman Brusselmans, die zijn nieuwe boek komt voorstellen.

11.00 uur. Ik neem samen met hoofdredacteur Sem Van Hellemont en eindredacteur Joost Vandensande het script door voor de uitzending van vandaag. In de uitzending hebben we Cédric Van Branteghem, Jan Verheyen, Jef Vermassen en Daniela Rocha (gids in de Canvasreeks ‘Brazilië voor beginners’, nvdr). Daarna overlopen we welke gasten we kunnen vragen om iets te doen rond de mijnwerkers die 700 meter onder de grond vastzitten in Chili. Ik zit in de montagecel om de filmpjes te bekijken voor de uitzending. Ik bekijk wat er nog moet veranderd worden.

13.00 uur. Ik voer de veranderingen door in het script dat we besproken hebben en probeer tussendoor een broodje te eten. Ik pas nog wat teksten aan voor de uitzending van vandaag en bestudeer het script nog eens goed. Ik overleg in de studio in Vilvoorde met de styliste die mijn kleren voor deze week gekozen heeft. Onmiddellijk daarna is er technische repetitie.

17.30 uur. Ik neem een trailer op die vroeg op de avond uitgezonden wordt als aankondiging van het programma. Daarna ga ik naar de green room, waar de eerste gasten al aangekomen zijn. Ik maak kennis met Cédric Van Branteghem, zeg Jef Vermassen goeiedag en overloop met Jan Verheyen waarover hij het zal hebben.

18.15 uur. De opname van De Laatste Show begint. Rond 19.30 uur is alles opgenomen, onmiddellijk daarna is er overleg met de hoofdredacteur, eindredacteur en de redacteur die de montage doet. We bekijken wat er moet uitgehaald worden en welke zaken in de montage nog moeten aangepast worden. Rond 20 uur heb ik even tijd om na te praten met de gasten en iets te eten.

21.00 uur. Ik ga terug naar huis. Ik heb de dossiers mee voor de gasten van de volgende dag, waaronder het dossier van Herman Brusselmans. Thuis zie ik mijn vrouw en bekijk ik de aflevering van vandaag, met een notitieboekje in de hand. Ik schrijf zaken op voor de evaluatie die we vrijdag doen. Ik vind het een zeer goeie eerste aflevering. Daarna lees ik het boek van Herman Brusselmans uit, waar ik in het weekend mee begonnen was. Ik bestudeer de dossiers die ik meegenomen heb. Om 0.30 uur zit mijn dag erop en kruip ik in bed.