Hoe richt je je thuiskantoor in?

Thuiswerken is natuurlijk niet hetzelfde als op een kantoor, maar je moet er wel voor zorgen dat je in je thuiskantoor net hetzelfde werk kunt verrichten als op je 'bedrijfkantoor'.

Je thuiskantoor moet dus enerzijds uitgerust zijn met de nodige technische faciliteiten. Anderzijds moet het kantoor zelf aan een aantal vereisten voldoen, zodat je ook duidelijk een onderscheid kan maken tussen werk en privé.

Afgescheiden werkruimte

Een aparte kamer die je kunt inrichten als kantoor is noodzakelijk. Zo kan je 's avonds de deur achter je toetrekken en je werk even vergeten.

Een aparte kamer heeft ook het voordeel dat je andere gezinsleden niet stoort en dat je je kunt terugtrekken om geconcentreerd te werken. Werken in de woonkamer met spelende kinderen om je heen, is niet echt stimulerend.

Aangepast kantoormeubilair

Een goede houding achter je bureau is ook in je thuiskantoor onontbeerlijk. Zorg er dus voor dat je een goede verstelbare stoel hebt en dat je werkblad goed verlicht is.

Welke technische toestellen mogen niet ontbreken?

- Telefoon en fax: je zorgt best voor een aparte lijn zodat je werk en privé kunt scheiden
- Printer
- Gsm
- Notebook
- ADSL of ISDN-aansluiting

Maak van je thuiskantoor een aangename plek waar je graag komt. Richt je bureau praktisch in, maar maak het ook gezellig met eventueel wat planten, fotokaders,...