Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe kan ik zelf efficiënter werken?

Wie zijn bedrijf efficiënter wil laten draaien, kan maar beter bij zichzelf beginnen. Ziehier enkele tips om jezelf slimmer te organiseren.

- Breng voor jezelf in kaart waar je wel/geen waarde toevoegt. Doe dat bijvoorbeeld aan de hand van de 5S-methode, een systeem om je werkplek voortdurend proper te houden. Ligt er iets niet op zijn plaats, beschouw dat dan als een waarschuwing: 'iets verloopt niet zoals voorzien'.

- Go to Gemba, een tip voor mensen in ondersteunende diensten, managers en projectmanagers. Verplicht jezelf om elke dag met de mensen te gaan praten. Het is belangrijk om voeling te krijgen met wat er leeft. Na verloop van tijd zullen ze vanzelf problemen melden.

- Ga na of je alle functies van je softwaresysteem begrijpt. Zit eventueel samen met je collega's om jullie manier van werken eens in detail te bekijken. Wellicht komt je tot verrassende ontdekkingen en leer je een aantal handige trucjes om efficiënter te werken.

- Stop met zomaar alle mails af te printen en ze op je bureau te leggen. Ga voor een efficiënt e-mail- en folderbeheer, zodat je snel de informatie terugvindt.

En hoe efficiënt werk jij? Test het hier! Na afloop krijg je een heel reeks tips om het beter te doen.