Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Het Radio 1-project zit in de laatste rechte lijn"

Naam: Ruth Degraeve

Leeftijd: 24

Sinds 2008 aan het werken op VRT

Sinds 2010 voor de Technologie-afdeling

Opleiding: Journalistiek (specialisatie Radio)

Functie: Technologie projectleider Digitale Media

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Ruth Degraeve (24), technologieprojectleider digitale media bij VRT. Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Op 9 januari ging de nieuwe website van Radio 1 online, Ruth hield de week vooraf een blog bij.

De komende week laat ik jullie graag even binnenkijken op de technologie-afdeling van de VRT.  Kort samengevat staan zo’n 250 medewerkers elke dag in voor de technische ondersteuning en uitbouw van het volledige mediaproductieproces van de VRT. Niet alleen de klassieke IT hoort bij ons thuis, maar ook de ondersteuning en bouw van tv-studio’s, radiostudio’s, captatiewagens, uitzendsystemen, satellietverbindingen, websites, mobiele app’s, en ja… zelfs de VRT-toren valt onder ons beheer.

VRT Technologie is onderverdeeld in verschillende afdelingen, die dan opnieuw uit verschillende teams bestaan. Zelf werk ik voor de Projectenafdeling, waar we als projectleiders onderverdeeld zijn in specialisatieclusters. Ik ben aan de slag in de Digitale Mediacluster en de komende week neem ik jullie mee tijdens de spannende laatste week, voor de lancering van de nieuwe Radio 1-website.

Maandag

Net een weekje vakantie en fijne feestdagen achter de rug. Na zo’n vakantieperiode moet de draad altijd opnieuw even opgepikt worden. Ik ga langs bij al m’n projectmedewerkers, aangezien iedereen verspreid zit over de VRT-gebouwen en afdelingen. Met zo’n ‘ronde’ ben ik al gauw een kleine voormiddag kwijt, want fysiek zit er meestal letterlijk een straat tussen de gebouwen waartussen ik pendel.

Nu we in de laatste week voor go-live zitten, organiseer ik ook een briefing voor de Radio 1-collega’s over het hoe en het wat van de go-live van hun nieuwe site. Ik licht toe hoe zo’n overschakeling technisch in zijn werk gaat, wie wat doet op zo’n moment en waaraan ze zich kunnen verwachten.

In de namiddag zit ik samen met enkele collega’s over m’n toekomstige projecten.  Onder het motto “Elke Ketnetter zijn of haar Ketnet” lanceren we binnenkort een nagelnieuwe Ketnet-website. De komende maanden neem ik de technische projectleiding voor m’n rekening. Ook al zit m’n Radio 1-project in de laatste, spannende rechte lijn, het volgende project dient zich aan en ook daar moet al heel wat voorbereidend werk voor gebeuren. Samen met het hoofd van onze Productontwikkelingafdeling, bekijk ik nog wie van zijn team welke rol zal kunnen opnemen en hoe we dat praktisch het best kunnen aanpakken.

Afsluiter van deze dag is het invullen van m’n projectfiche. Via die fiches rapporteren alle projectleiders over de algemene en financiële gang van zaken van hun projecten. Op die manier kan er ook op regelmatige basis een stand van zaken opgemaakt worden voor de volledige Projectenafdeling.

A domani!

R

I.s.m. Jobpunt Vlaanderen

Jobpunt Vlaanderen