Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Het goede vakantiedoel van Sofie: kookt van 1 tot 15 augustus voor kansarme kinderen op scoutskamp

Naam: Sofie Devarwaere
Werkgever: Kinder- en jongerentelefoon vzw
Leeftijd: 26
Diploma: Sociale Pedagogiek

Wat doet u dagdagelijks?

“Ik ben één van de zes vaste medewerkers van de Kinder- en Jongerentelefoon. De meer dan 180 vrijwilligers van deze hulp- en informatielijn bieden kinderen en jongeren  een luisterend oor. Als stafmedewerker kwaliteit en medewerkerszorg zie ik toe op de kwaliteit van de gesprekken  van de vrijwilligers met de kinderen en jongeren. Zelf telefoontjes beantwoorden doe ik niet. Ik zorg ervoor dat de samenwerking met onze vrijwilligers gesmeerd loopt. Hét gespreksonderwerp bij de Kinder- en jongerentelefoon? Liefdesperikelen!”

Voor welk goed doel zet u zich deze vakantie in?

“Vijf jaar geleden maakte ik kennis met een ‘open kamp’, een initiatief voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Dankzij een open kamp kunnen ze even ontsnappen aan de soms harde realiteit van het dagelijkse leven. Dit jaar ben ik kok van dienst. Dat wordt een dagvullende taak, want alles bij elkaar gaan er zeventig mensen mee. Ik heb al een paar ideetjes voor het menu, ja. Spaghetti is zonder meer een vaste waarde. Ook wortelpuree en kip curry zijn klassiekers. Af en toe vraag ik de kinderen wel om een handje toe te steken, ik sta er dus zeker niet alleen voor. Waarom ik specifiek voor dit initiatief gekozen heb? Omdat ik al van kindsbeen bij de scouts ben aangesloten en omdat ik er zelf veel plezier aan beleef. Voor mij blijft het toch ook vakantie hoor.  Het allerbelangrijkste is dat je merkt hoe gelukkig de kinderen zijn wanneer je ze een toffe week bezorgt.”

Heeft u zich vroeger al ingezet voor het goede doel?

“Tijdens mijn schoolperiode heb ik deelgenomen aan zogenaamde vastenvoettochten, dat zijn gesponsorde wandelingen die meestal na de examens plaatsvonden. Toegegeven: dat was een verplicht nummer van de school. Pas later ben ik mij heel bewust gaan inzetten voor bepaalde projecten. Vanaf mijn zestiende ben ik animator op het speelplein geweest en ik verkocht ook plantjes voor ‘Kom op tegen kanker’.  Eenmaal de achttien voorbij ging ik bij de Scoutsleiding in Wilsele. Daar werkte ik mee aan een project voor kinderen uit een sociale woonwijk.”

Zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Tele-Onthaal? Bekijk het filmpje over de motivatie van hun vrijwilligers en over het werk bij Tele-Onthaal.

Zin om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de  Kinder- en Jongerentelefoon? Surf naar www.kjt.org/vrijwilligers