Het cv van Koen Wauters

Koen Wauters

Volledige naam: Koen Maria Gaston Wauters
Geboortedatum: 17 september 1967
Geboorteplaats: Halle
Burgelijke staat: gehuwd met Valerie Debooser, vader van Zita en Nono
Hobby: racen

Drukke tijden voor Koen Wauters. Behalve met Clouseau heeft de zanger-presentator dezer dagen ook de handen vol met het fel gehypte programma Wauters vs. Waes. Een blik op zijn cv.

Studies

  • Lagere school: Onze-Lieve Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode
  • Middelbare school: Sint Victor Alsemberg
  • Heeft geen diploma hoger onderwijs

Zangcarrière

1987: Samen met zijn broer Kris Wauters maakt hij deel uit van de groep ‘Clouseau’. Koen Wauters wordt meteen gebombardeerd tot frontzanger en in 1989 kent de groep hun eerste succes met het nummer 'Brandweer'

1991: Clouseau doet mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Geef het op'. Ze eindigen dan wel zestiende, toch geeft het hun carrière een boost

2010: In december 2010 nemen Koen Wauters en Co -tijdelijk- afscheid van Clouseau. Ze gooien nog een laatste keer al hun muzikale talenten in de strijd tijdens een concertreeks in het Sportpaleis met de toepasselijke titel: 'De Laatste Ronde'.

2013: Clouseau maakt een comeback met een nieuw titelloos album dat in het najaar verscheen. De voortuitgeschoven single 'Vliegtuig' bereikt zeven uur na de lancering al de top van iTunes-hitlijst.. De groep zal ook weer live gaan optreden, maar een reeks Sportpaleisconcerten is voorlopig nog niet aangekondigd.

Filmcarrière

1990: waagt zijn eerste stappen als acteur in de Nederlandstalige speelfilm: 'My Blue Heaven'

1992: dat jaar is hij voor de tweede keer te zien op groot scherm met de film 'Intensive Care'

2010: Koen Wauters kruipt voor een rol in de Nederlandse film 'Gooische Vrouwen' in de huid van een Vlaamse zanger

Presentatiewerk

1989: presentatiedebuut met de 'Super 50', een muziekprogramma dat hij samen met Francesca Vanthielen presenteert. Hierna volgen programma's als ‘Familieraad’, ‘Kriebels’, ‘Binnen Zonder Bellen’

1998: presenteert 'Koen & The Gang', een zondagavondshow waarin gelachen wordt met de actualiteit. Jammer genoeg kan het programma niet het gewenste succes boeken.

2000: neemt de presentatie van het programma ''t Is maar tv' voor zijn rekening. Twee teams van BV’s moeten het tegen elkaar opnemen en worden getest op hun televisiekennis

2001: Koen Wauters presenteert dat jaar '1 tegen 100'. In dit spelprogramma moet een kandidaat het opnemen tegen 100 andere kandidaten.

2003: samen met zijn broer Kris presenteert hij voor de eerste keer Idool, een talentenjacht waarin er op zoek wordt gegaan naar nieuwe Vlaams zangtalent.

2004: presenteert de kennisquiz: ‘Het verstand van Vlaanderen’ en is dat jaar ook als presentator van 'Idool' te zien.

2005: na Idool presenteert Koen nu ook X-factor

2006: '1&70' is een nieuwe kennisquiz waarvan Koen het presentatiewerk op zich neemt. Het verwachte succes heeft niet lang mogen duren, want algauw schrapt vtm het programma.

2007: voor de derde keer neemt Koen samen met zijn broer de presentatie van ' Idool' voor zijn rekening

2008: presentator van 'Moeders en Dochters', een reality-programma op vtm en 'Alles Moet Weg', een spelprogramma waarin iemand uit het publiek voorwerpen uit een reclameblok winnen.

2009: presenteert het programma ‘Op zoek naar Maria’, waarin hij op zoek gaat naar een hoofdrolspeelster voor de Vlaamse versie van de musical ‘The Sound Of Music’

2009: Koen is de presentator van het programma 'K2 zoekt K3'

2010: presenteert ‘Ik weet wat je deed’, een programma op de zender vtm waarin een persoon vrijwillig onder hypnose gaat. Bovendien is hij langs de zijde van de Nederlandse Nicolette van Dam te zien in ‘My name is Michael’ en presenteert hij samen met Sergio het programma 'De Juiste Prijs'

2011: Koen is één van de coaches in het vtm-programma The Voice van Vlaanderen.

2012: Hij presenteert hij de talentenjacht Belgium's Got Talent.

2013: In het tweede seizoen van The Voice van Vlaanderen is Koen weer een van de vier coaches. Daarnaast presenteert hij ook het tweede seizoen van Belgium's Got Talent.

2014: Vanaf 13 januari neemt Koen het tien weken lang op tegen Tom Waes. Beide competitiebeesten zullen via een reeks uiteenlopende uitdagingen voor eens en voor altijd bepalen wie nu eigenlijk 'de beste' is. De show wordt zowel op vtm als op de openbare omroep uitgezonden. Daarna komt The Voice van Vlaanderen terug. Koen is de enige van de vier coaches die ook tijdens dit derde seizoen op post blijft.

Journalistiek

Sinds juni 2012 is Koen Wauters hoofdredacteur van het tweemaandelijkse mannenblad Menzo. Volgens de uitgever is hij geknipt voor de job omdat hij "de verpersoonlijking is van de combinatie waar het magazine voor staat: sport & lifestyle". Hoewel Koen voordien geen enkele journalistieke ervaring had beweert hij toch dat hij zelf interviews afneemt en hoogstpersoonlijk uittikt.

Varia

  • Sinds 1992 is Koen Wauters 'Plan Ouder', hiermee steunt hij kinderen in ontwikkelingslanden. In 2003 nam hij zijn bijdrage aan het goede doel wel heel serieus: hij werd vrijwillig ambassadeur van Plan België
  • Als racepiloot is Koen Wauters vaak te zien op het circuit van Zolder of Spa-Francorchamps

Tekst: Maaike Wayenbergh en Steven Heyse