Het cv van Kate Middleton

Catherine Elizabeth Middleton
 • Geboortedatum:9 januari 1982
 • Geboorteplaats: Royal Berkshire Hospital, Reading
 • Opgegroeid in: Buckleburry Berkshire, zuiden van Engeland

Kate Middleton is bevallen van een jongen. De Britse pers kampeert ondertussen al bijna een maand buiten aan het ziekenhuis waar het kind van de Dutchess of Cambridge en prins William geboren werd. Maar wat deed Kate eigenlijk voor ze met William trouwde? Een blik op haar cv.

Opleiding

 • Tot haar 13 jaar gaat ze naar de St Andrew’s School in Pangbourne, Berkshire.
 • Hierna  zit ze op de publieke Britse kostschool Marlborough College, in Wiltshire.
 • Aan de Universiteit van St. Andrews, in Fife (Schotland), studeert ze Kunstgeschiedenis.

Actviteiten

 • 2005: Kate studeert af aan de universiteit van St. Andrews met een diploma Kunstgeschiedenis op zak
 • 2006: Ze begint te werken als assistent-aankoper van accessoires bij de Briste kledingketen ‘Jigsaw’. In 2008 stopt ze ermee om professioneel fotograaf te worden.
 • Tot 2011: Ze werkt deeltijds als fotograaf voor catalogi, webdesigner en marketeer in het bedrijf van haar ouders, Party Pieces.

Haar leven als vriendin van

2001-2002

Kate ontmoet Prins William op de universiteit. Een jaar later worden ze huisgenoten. Op dat moment is ze nog samen met haar toenmalige vriend, maar in 2003 komt daar een einde aan. Datzelfde jaar worden Prins William en zij een koppel.

2005

In dat jaar studeert ze af in de richting Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van St. Andrews. De aandacht van de pers begint te versterken, tegen de zin van Kate. Via haar advocaat klaagt ze over de constante aandacht van de pers.

2006

In 2006 begint ze te werken als assistent-aankoper van accessoires bij de Britse kledingketen ‘Jigsaw’. Vanaf dat jaar gaat ze ook mee naar koninklijke evenementen. Zo is ze er bijvoorbeeld bij als de neef van Prins William, Peter Philips, trouwt. Zelf kon Prins William niet aanwezig zijn op het feest.  

2007

Prins William en Kate Middleton gaan tijdens een vakantie in Zwitserland uit elkaar, maar verzoenen zich al na enkele maanden. Dit laait de storm van persaandacht nog maar eens op. Prins Charles, Prins William en Kate's advocaten dreigen met gerechtelijke stappen. Twee nieuwsgroepen, ‘News International’ (The Times en The Sun) en The Guardian Media Group (The Guardian), besluiten om geen paparazzifoto’s meer te publiceren.

2010

Tijdens een vakantie in Kenia vraagt Prins William haar ten huwelijk. Ze houden het nog voor zich tot ze terug in Groot-Brittannië zijn, maar op 16 november kondigen ze hun verloving aan. Vanaf dit moment wordt er volop gespeculeerd over het huwelijk en de slaagkansen. In de pers duiken de vergelijkingen tussen Kate Middleton en Prinses Diana op.

2011

Op 29 april trouwen William en Kate onder immense persaandacht. Vanaf dan neemt ze deel aan allerlei officiële evenementen, met William of als zijn plaatsvervanger.

2012

Kate is samen met William en zijn broer Harry ambassadeur voor de Olympische Spelen in Londen. Ze zet ook haar schouders onder enkele goede doelen, zoals The Art Room en Action on Addiction.

2013

In december 2012 raakt bekend dat Catherine zwanger is van haar eerste kind. Ze woont nog steeds officiële evenementen bij en kiest nog enkele goede doelen uit om te steunen, zoals SportsAid en het Natural History Museum.

Het paleis kondigt aan dat Kate 'midden juli' zal bevallen, en op 22 juli lijkt het (eindelijk) zo ver. Het paleis kondigt 's ochtends aan dat Kate 'in de vroege stadia van de bevalling' zit. In de namiddag bevalt ze van een jongen.

Varia

 • Als kind was Kate heel sportief: ze was kapitein van het hockeyteam en speelde tennis
 • Tot hiertoe heeft de toekomstige prinses zich voorbeeldig gedragen, maar ooit was het anders: Kate liet immers ooit van achter een raam haar achterwerk zien aan een groepje jongens
 • In 2006 werd ze door The Daily Telegraph verkozen tot ‘Most Promising Newcomer’ en in 2008 stond ze op de lijst van ‘best geklede mensen internationaal’ van Vanity Fair

Foto: Niquinho, via flickr