Het cv van Jasper Steverlinck

Jasper Steverlinck

Geboortedatum: 30 april 1976
Woonplaats: Gent

Hij zette een punt achter de carrière van zijn groep Arid en broedt op een nieuwe soloplaat. Ondertussen geeft hij goede raad aan de talenten uit de tweede editie van The Voice van Vlaanderen. Wat heeft deze knuffelbare zanger al nog allemaal gedaan?

Carrière

1996: Op twintigjarige leeftijd haalt Steverlinck de finale van de tweejaarlijkse Humo’s Rock Rally met zijn band Arid. Novastar ging met de overwinning lopen, Tom Helsen strandde op een tweede plaats. Ook de pianiste An Pierlé nam deel aan deze editie.

1998: Het debuutalbum Little Things of Venom vindt zijn weg naar het Vlaamse publiek. In 2000 wordt het album opnieuw uitgegeven bij een andere platenmaatschappij, dit keer onder de naam At The Close Of Every Day. Vooral de single Too Late Tonight is een succes.

In 1998 neemt Arid ook de voorprogramma’s van Suede en K’s Choice voor zijn rekening, een jaar later toeren ze door Europa met de Amerikaanse band Counting Crows.

1999: Op de tweede dag van Rock Werchter mag Arid de aftrap geven op het kleine broertje van de Main Stage, de Marquee. In 2000 en 2002 doen ze het heilige gras van Werchter nogmaals aan, in 2010 staan ze op het eendagsfestival TW Classic.

2001: Jasper duikt de filmbusiness in als stemacteur. In de 3D-animatiehorrorfilm Haunted Castle leent hij zijn stem aan hoofdpersonage Johnny. Onder zijn tegenspelers: Harry Shearer, de acteur die onder andere Ned Flanders en Principal Skinner van een stem voorziet in The Simpsons.

2002: All Is Quiet Now, het tweede studio-album van Arid, wordt uitgegeven door Epic Records.

2003: Jasper Steverlinck legt Arid tijdelijk stil om een solocarrière na te jagen. De single Life on Mars, een cover van David Bowie, staat maar liefst acht weken op nummer één in de Ultratop 50. Zijn soloalbum Songs of Innocence wordt in 2004 op het publiek losgelaten.

2008: Na een lange afwezigheid, onder andere door ziekte, gaat Jasper weer aan de slag met de band Arid. Hun derde album All Things Come in Waves krijgt overwegend positieve kritieken in de pers.

2010: Under the Cold Street Lights, de vierde langspeler van Arid, oogst behoorlijk wat succes. De singles Come On en Broken Dancer wurmen zich een weg naar de eerste plaats in De Afrekening.

2011: Voor de Belgische etappe in de wereldwijde concertenreeks van Bon Jovi kiest de Amerikaanse megaband voor een Belgisch voorprogramma: Arid.

Tegen het einde van het jaar treedt Jasper Steverlinck aan als één van de vier coaches in de talentenjacht The Voice van Vlaanderen. Het levert hem geen windeieren op: zijn poulain Glenn Claes wint de eerste editie van het programma en bovendien scoort Arid in de slipstream van het programma voor het eerst een echte hit met het nummer Seven Odd Years.

2012: Arid speelt zijn allerlaatse concert in de Brusselse AB. Voortaan zal Jasper zich weer op zijn solocarrière toeleggen.

2013: Net als Koen Wauters, Alex Callier en Natalia is ook Jasper opnieuw van de partij als coach voor het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen.