Gezocht: jongeren met technobrains

"De war on talent woedde nog nooit zo hevig als nu", zegt Martine Taeymans, adviseur arbeidsmarkt bij Agoria Vlaanderen. Ze verwijst naar het dalend aantal technologiestudenten en de sterke vergrijzingsgolf die op komst is: “Ruim een op vijf werknemers in de technologische industrie verlaat de komende vijf jaar de arbeidsmarkt."

En die gepensioneerden worden niet vlot vervangen. "Het aantal jongeren in technologische studierichtingen daalt al enkele decennia. Jaarlijks studeren er ruim een kwart te weinig studenten af met een technologisch diploma. We schatten dat er momenteel jaarlijks 500 tot 700 ingenieurs te weinig afstuderen in Vlaanderen”, zegt directeur-generaal Wilson De Pril.

Intussen trekt de vraag naar informatici, technici en ingenieurs opnieuw  aan. Voor dit jaar verwacht Agoria een productiegroei van 5,5 procent. "Sinds de tweede helft van 2010 worden er weer jobs bij gecreëerd. Meer zelfs, 70 procent van alle ondernemingen zegt aan te werven. In de ict-sector is dat zelfs 80%. Samen zouden er in 2011 ruim 4.700 extra jobs bij komen", berekende Martine Taeymans.
En andere bronnen om het tekort op te vullen, drogen op. "De ceo’s uit de technologiesector signaleren dat Roemeense ingenieurs tot voor kort relatief vlot te vinden waren, maar die kanalen drogen stilaan op”, vertelt Taeymans.

Op zoek naar talent in buitenland

Voor Alcatel-Lucent, dat in België 1.800 mensen tewerkstelt, komt een deel van de oplossing uit het buitenland. Sandrine Halleux, recruitment manager Europe & CIS: “Ongeveer 70 procent van onze aanwervingen in 2010 zijn jongeren uit de 'generatie Y', vooral ingenieurs in elektronica, telecom, ict en informatici. In België studeren te weinig jongeren met die diploma’s af. Daarom rekruteren we ook in het buitenland. Van de zeventigtal juniors die vorig jaar bij ons binnenstapten, waren meer dan 30 procent buitenlanders. Ze komen van overal ter wereld. Er werken veertig nationaliteiten in onze bureaus in België."
Dit jaar telt Alcatel-Lucent(België) een twintigtal vacatures voor schoolverlaters in 2011. Jongeren met niet-technische profielen zoals juristen of taalkundigen komen vandaag minder in aanmerking. “Ik geloof in een gezonde diversiteit”, zegt Sandrine Halleux. “Maar vandaag liggen onze behoeften vooral bij de technisch geschoolden.”

Het bedrijf denkt er niet aan om zijn selectiecriteria te verzachten: “Als we competitief willen blijven, doen we dat beter niet. We spreken de studenten wel sneller aan. Studenten komen op stage in onze laboratoria en onze specialisten gaan spreken in de faculteiten. Via Facebook en Google trachten we ook een dynamiek te creëren. Eens die studenten zien wat we hier doen, ontstaat er een wow-gevoel want Alcatel-Lucent is nog steeds een trendsetter.”

Loopbaanplanning aanpassen

“Zes op de tien van onze nieuwe rekruten bezitten een ingenieurs- of een technisch hoger diploma zoals architectuur, elektromechanica of chemie”, vertelt Wim Waterschoot, directeur human resources Arcadis Belgium. Voor volgend jaar voorziet hij een zeventigtal rekruteringen.
 
“Ingenieurs met een tiental jaar ervaring zijn het moeilijkst te vinden”, vervolgt Wim Waterschoot. “Heel veel bedrijven zijn daar naar op zoek. Als ik er vijf spreek, hebben er drie al een concrete aanbieding van andere bedrijven.”

Arcadis heeft zijn personeelspolitiek recent aangepast want de internationale groep plant de komende vijf jaar een verdubbeling van zijn omzet. Het aantal werknemers moet van 17.000 naar 30.000. “De helft hiervan trekken we aan via overnames, de rest via rekruteringen.” De ploeg van Wim Waterschoot heeft daarom enkele maatregelen genomen. “We zijn onder meer gestart met thuiswerk. Ook hebben we onze loopbaanplanning verduidelijkt. Te veel ingenieurs hadden het gevoel dat ze rond hun veertigste managers moesten zijn of hun carrière was mislukt. Ook een specialist kan bij ons promotie maken, maar dan als expert, die in projecten geconsulteerd wordt voor zijn expertise. Zo’n topexpert krijgt hetzelfde salaris, bedrijfswagen en andere voordelen als onze managers.”

Al tien jaar war for talent

De 'war for talent' woedt al tien jaar, weet Sam De Potter, director staffing & sourcing, HR projects & processes bij Barco. “Maar met onze bedrijfsactiviteiten en -cultuur slagen wij er in de meeste vacatures vlot in te vullen. In de komende jaren verwacht ik een grotere schaarste van internet-, netwerkspecialisten en van herstellers."

Bij Barco staan vandaag vijftig vacatures open in België, vooral voor onderzoekers en ontwikkelaars. "Ruim de helft van onze vacatures staat open voor ingenieurs. In de nabije toekomst verwachten we vooral extra profielen met expertise inzake data decodering en networking te rekruteren."

"Jongeren met een bachelordiploma studeren vandaag dikwijls nog enkele jaren bij voor een masterdiploma. Met als gevolg dat er zich minder bachelors aanbieden op onze vacatures voor hersteller. Voor dergelijke functies hebben we al beroep gedaan op buitenlandse medewerkers, waarvan sommigen een vast contract kregen. Flink wat van onze vacatures staan open voor niet-Belgen."

Terug naar het overzicht "Gezocht: jongeren met technobrains"