Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Gespot: 4 slimme gadgets voor werk en privé

Veel gadgets zijn nutteloos. Ze werken niet helemaal zoals u zou willen. Of trachten het wiel opnieuw uit te vinden.  Wij zochten en vonden vier slimme gadgets voor op kantoor of daarbuiten.

1. Touchpad muis

Touchpads op laptop vervangen uw computermuis. Maar vele zijn niet bepaald comfortabel. Terwijl een goeie ouwe desktop muis behoorlijk omvangrijk is in uw draagtas en uiteraard moeilijk werkt op uw schoot. Deze Swiftpoint Mouse, aangesloten op uw USB-uitgang, brengt soelaas. Ze is erg licht en ergonomisch. Richtprijs is 70 dollar.

 

 

 

2. Zonnig keyboard

Draadloze toetsenborden zijn niet nieuw. Maar dit keyboard van Logitech is zowel draadloos als milieuvriendelijk. Het werkt namelijk op zonne-energie. Bovendien hoeft u zich niet altijd in zonlicht te bevinden. Volgens de fabrikant verzamelt het energie van elke lichtbron, zowel binnen- als en buitenshuis.

 

 

 

3. Koelkast met LCD

Op een doorsnee koelkast vindt u doorgaans niet veel meer dan uw boodschappenlijstje. Maar de Samsung RSG309 Refrigerator (kostprijs 2.700 dollar) is andere koek. Het heeft een ingebouwd LCD-scherm dat onder meer Twitter, Google Calendar en foto’s van Picasa ondersteunt. Handig voor de thuiswerkers onder ons.

 

 

 

4. Skibril met snelheidsaanduiding

We weten dat het niet bepaald de tijd van het jaar is, maar dit vonden we echt slim. Een skibril, de Recon Zeal Transcend GPS, die tijdens het skiën aanduidt hoe snel u gaat. Kijkt u tijdens uw afdaling recht voor u, dan ziet u het landschap. Kijkt u naar beneden in de bril, dan merkt u uw snelheid. Maar ook uw locatie, de hoogte, temperatuur en afgelegde afstand. Kostprijs van deze bril is navenant: 400 à 500 dollar.

 

 

Tekst: William Visterin