Galloo blogt: "Van routine is er geen sprake"

Naam: Johny Vanlerberghe

Werkgever: Group Galloo Recycling

Functie: Hoofd Onderhoud

Studies: Bachelor Elektronica

Maandag

Binnen Group Galloo Recycling ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van de technische installaties. Samen met mijn team sta ik in voor de revisie van de vaste installaties en de vloot rollend materieel. Elke dag moeten deze machines optimaal functioneren en zo de recyclage van schroot garanderen.

Mijn werkterrein is mijn bureau, de werf van Galloo in Menen, Galloo France in Halluin en de verschillende filialen van Group Galloo Recycling  in Henegouwen en in het noorden van Frankrijk.

Van routine is er op mijn plaats geen sprake. Wel probeer ik zoveel mogelijk een vast stramien in te passen. Zo is het eerste werk van de dag het lezen van de rapporten die door mijn mensen in de nachtploeg zijn gemaakt, laatste werk is het opmaken van de planning voor de mensen in de nachtploeg. Dagelijks wacht me ook een hoeveelheid  administratie.

Deze morgen een eerste vergadering  binnen de technische dienst, een wekelijks terugkerende afspraak waar we per machine een overzicht bekijken van uitgevoerde en nog uit te voeren werken. Daarna afspraak op een van de recentste installaties waar we de planning voor de verlofwerken overlopen. Vandaar gaat het naar een andere installatie waar een onderaannemer aan het werk is. De werken die hij uitvoert, moeten van dichtbij worden opgevolgd.

Ondertussen rinkelt de telefoon constant. Een grijper op een kraan moet dringend hersteld worden, dus stuur ik snel een mecanicien ter plaatse. Een vertegenwoordiger zoekt een plaatsje in mijn agenda om de diensten van zijn firma voor te stellen. En een van de filialen belt om onderdelen te komen afhalen.

Na de middag geef ik een toolboxmeeting aan enkele mecaniciens over het veilig werken op hoogte. Daarna bespreken de technisch verantwoordelijke en ik de opmerkingen die de keurder van het rollend materieel  naliet. We plannen aanpassingen om deze zo goed en snel mogelijk op te lossen.

De planning voor maandagnacht en dinsdag moet nog worden bijgestuurd,  mails moeten worden nagelezen en beantwoord, nog enkele opdrachten voor bestellingen doorgeven naar het magazijn en dan is ook deze dag weer veel te snel voorbij gevlogen.