Galloo blogt: "Een verschuiving in het uurschema"

Naam: Johny Vanlerberghe

Werkgever: Group Galloo Recycling

Functie: Hoofd Onderhoud

Studies: Bachelor Elektronica

Donderdag

Vandaag  de wekelijks terugkerende lichte verschuiving in het uurschema: twee uur later dan anders begin ik eraan.

De dag start met een oproep voor een interventie aan een oplegger. Onze vloot vrachtwagens zorgt voor het aanbrengen van het te recycleren materiaal. Twee mecaniciens  gaan op pad om ter plaatse de nodige herstellingen te doen.

Eventjes langs de afdeling  gebouwen en infrastructuur. Mijn collega vroeg om wat voorbereidingen te doen  vooraleer van start te gaan met afbraakwerken. De werken worden doorgenomen en terug op mijn bureau zet ik ze op de planning.

Ik ben net terug op bureau als ik melding krijg van een verstopping in een van de installaties. Er zijn geen mecaniciens meer binnen die ik direct kan sturen en toch wil ik dit zo snel mogelijk opgelost zien. Vlug naar een machine waar twee mensen van mijn team het onderhoud doen. Ik haal hen van de revisie en verplaats ze naar de machine in kwestie. Even later bevestigen zij me dat  alles weer vlot is, en ik bel de productieverantwoordelijke dat de installatie weer werkt als voorheen.

Een container van een van onze filialen is beschadigd. Ik krijg de vraag wanneer deze bij ons kan worden hersteld. Herstellen van containers is praktisch een fulltime job voor iemand van mijn team. De container zal eerstdaags  worden hersteld.

Op het einde van de namiddag doe ik de nodige administratie voor vandaag, zoals factuurcontrole, mails beantwoorden en nog wat telefoons.  Daarna nog de planning voor de nachtploeg en ik ben klaar voor de  laatste vergadering van de dag.

Eenmaal per week overloop ik de werking van de nachtploeg met de nachtverantwoordelijke. ’s Nachts is er geen productie en worden de installaties onderzocht op slijtage. Vaste gesprekspunten zijn de planning voor de komende week, eventueel abnormale vaststellingen, voorbereidingen die nodig zijn om overdag al een paar uur voorsprong op het schema te hebben of gereedschap nodig voor de nachtploeg. Daarnaast ben ik de contactpersoon tussen de nachtploeg en de collega’s van de personeelsdienst voor het overhandigen van attesten of doorspelen van mededelingen. Deze kleine wekelijkse vergadering doet evenveel als honderd mails en telefoontjes. Zij kunnen beginnen aan hun werk en ik kan naar huis, twee uur later dan normaal.