Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Galloo blogt: "Een uurtje vroeger op het werk"

Naam: Johny Vanlerberghe

Werkgever: Group Galloo Recycling

Functie: Hoofd Onderhoud

Studies: Bachelor Elektronica

Dinsdag

Gisterenavond kreeg ik nog een bericht van de nachtploeg. De collega’s die overdag werken, moeten een aanpassing aan een installatie afwerken.  De taken van mecaniciens overdag en ’s nachts lopen naadloos in elkaar over, wat ons heel wat kostbare productietijd bespaart. Voor mij betekent dit wel dat ik vandaag een uurtje vroeger aanwezig ben, maar dat vormt geen probleem. De eerste mecanicien die aankomt aangesproken en binnen de kortste keren kon de installatie worden opgestart.

Gezien het nog vroeg is, doe ik meteen een eerste ronde op het terrein. Fijn om eens zonder de voortdurende drukte van heen en weer rijdende vrachtwagens, wielladers en kranen over de koer te kunnen rijden. De werken van de verschillende onderaannemers schieten goed op, de collega’s arriveren op hun werk, het belooft een mooie dag te worden.

Kort de mecaniciens nog eens op de hoogte brengen van het dag- en weekoverzicht. Iemand is ziek gevallen, en dat vraagt enig schuifwerk.

De eerste bezoeker komt aan, iemand die enkele nieuwe tanks komt keuren. Daarna een onvoorziene keurder voor rollend materieel van de Franse afdeling, kort daarop gevolgd door een derde keurder voor elektrische installaties, eveneens in Frankrijk. Al deze mensen moeten de nodige formulieren invullen en instructies krijgen over hoe en waar zich te begeven. Daarnaast moet ik iemand voorzien om hen te begeleiden naar de juiste locaties.

Voor  revisie van een schrootpers dien ik transport te regelen van een onderdeel naar de fabrikant in Duitsland. Ik contacteer de transporteur en eind deze week voorzien we de afhaling.

Na de middag geef ik een rondleiding aan een nieuwe werknemer die volgende week begint in ons onderhoudsatelier. Daarna ga ik langs de personeelsdienst en de boekhouding, maar mijn bureau wenkt om de verlofwerken nog eens te bekijken.  De planning voor de mensen van de nacht moet worden opgesteld en ik beantwoord wat mails. De rest zal moeten wachten tot morgen.